Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hanstholm Havn får stor pose penge

Søgeord:

4. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Op mod 1000 nye arbejdspladser på vej til Hanstholm.

Op mod 1000 nye arbejdspladser på vej til Hanstholm.Udsigten til op mod 1000 nye arbejdspladser, til et stærkt forøget indtægtsgrundlag i området og til nye forretningsområder indenfor godstransport, off shore og vedvarende energi, samt bedre forhold for eksisterende fiskeri, er blevet væsentlig bedre i Hanstholm.

 

Det skyldes, at den danske stat giver tilsagn om penge til første fase af udvidelsen af Hanstholm Havn, nemlig etablering af en ny ydermole.

 

Projektet, som repræsenterer en investering i størrelsen en halv milliard kroner, er den første af fire etaper, som i 2021 gør Hanstholm Havn tre gange større end i dag. Dermed får havnen besejlingsdybder på 12,5 meter og forbedrede anløbsforhold.

 

Hanstholm Havn kan nu, med en kommunegaranti, optage et lån på en halv milliard kroner til den nye mole. Lånet afdrages og forrentes dels med de penge, der årligt tilføres i kraft af aftalen med staten, dels med indtægter fra 10 store vindmøller, der skal opstilles på den nye mole og på nye landarealer, der kommer i kraft af udvidelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com