Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hanstholm Havn i tænkeboks efter fejlslagen udbudsrunde

Søgeord:

28. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rådgivningsfirmaet Grontmij anerkender ansvar for overslaget for anlæg af nye moler på Hanstholm Havn

Rådgivningsfirmaet Grontmij anerkender ansvar for overslaget for anlæg af nye moler på Hanstholm HavnHanstholm Havns ambitiøse udvidelesplaner blev alvorligt torpederet i sidste uge, da de to indleverede tilbud fra entreprenører viste sig at være omtrent dobbelt så dyre som ventet.

 

Det var rådgivningsvirksomheden Grontmij, der havde bistået Hanstholm Havn med bygherreoverslaget for første fase af havnens udvidelsesplaner, der primært omfatter en ny ydermole. Her var det skønnet, at prisen ville ende på omkring 450 millioner kroner.

 

Hanstholm Havn har dog ikke opgivet ambitionerne eller samarbejdet med Grontmij. Parterne vil nu i fællesskab undersøge, hvad der gik galt ved forberedelserne til projektet – der nu er sat på hold.

 

Grontmij er aktuelt i gang med at udarbejde en redegørelse, der skal belyse de markante forskelle mellem bygherreoverslaget og de indkomne entreprenørtilbud.

- Vi valgte meget bevidst en højt kvalificeret bygherrerådgiver for at sikre den bedste ekspertise og rådgivning i forbindelse med udviklingen af havnen, men i lyset af den seneste udvikling må jeg understrege at det alene er bygherrerådgiveren, der står til ansvar for de ydelser, der leveres som elementer af rådgivningen – herunder f.eks. bygherreoverslaget, siger Birgitte Juhl, administrerende direktør for Hanstholm Havn, i en pressemeddelse, som havnen har udsendt.

Vores ansvar

- Jeg kan bekræfte, at Grontmij alene har ansvaret for bygherreoverslaget, der i øvrigt er blevet revideret flere gange i projektforløbet – dette ansvar påhviler naturligvis hverken Hanstholms havns bestyrelse eller direktion, siger Jørgen Thomsen, direktør for Transportation & Mobility i Grontmij, i pressemeddelelsen.

Helt efter planerne arbejder Grontmij på en samlet evaluering af tilbudsrunden. Den opgave forventes afsluttet i november.

 

- Men aktuelt er vi ved at lægge sidste hånd på en foreløbig redegørelse til Birgitte Juhl. Redegørelsen vil blive efterfulgt af en mere detaljeret redegørelse, der afleveres mandag. Konkret vil vi i vores redegørelse beskrive de væsentligste områder, hvor der er afvigelser mellem bygherreoverslaget og entreprenørtilbuddene samt vores vurdering af de dybereliggende årsager bag afvigelserne, oplyser Jørgen Thomsen.

Bestyrelsesmøde

Birgitte Juhl oplyser, at bestyrelsen for Hanstholm Havn tirsdag den 29. mødes for at træffe beslutning om, hvad der skal ske i kølvandet på licitationen.

 

- Bestyrelsen og jeg har været særdeles tilfredse med rådgivningen fra og samarbejdet med Grontmij i forbindelse med udvidelsesplanerne for Hanstholm Havn. Som udgangspunkt håber jeg, at samarbejdet kan fortsætte, så vi kan bygge videre på det arbejde, der er udført, og den indsigt Grontmij har i vores projekt. Men den beslutning træffes af havnens bestyrelse på tirsdag bl.a. på baggrund af de udredninger, som Grontmij netop nu er i gang med. Vi er anstændigvis nødt til at kende årsagerne til den store prisforskel, før vi træffer beslutning om, hvilke konsekvenser forløbet skal have, siger Birgitte Juhl.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com