Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hapag-Lloyd og CSAV fusionerer containeraktiviteter

Søgeord:

22. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2291 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tyske Hapag-Lloyd og chilenske CSAV slår containerflåder sammen og danner dermed verdens fjerde største containerrederi.

Tyske Hapag-Lloyd og chilenske CSAV slår containerflåder sammen og danner dermed verdens fjerde største containerrederi.Chilenske Companãía Sud Americana de Vapores og Hapag-Lloyd har indgået en aftale om sammenlægning af de to rederiers containeraktiviteter. Aftalen forudsætter godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder.

 

I praksis skal hele CSAV’s containerflåde overføres til Hapag-Lloyd, mod det chilenske rederi får en ejerandel i Hapag-Lloyd på 30 procent. Efterfølgende skal CSAV øge sin ejerandel til 34 procent i forbindelse med en planlagt kapitaltilførsel på 370 mio. euro – hvoraf CSAV bidrager med 259 mio. euro.

 

Det skriver Sjöfartstidningen.

 

Sammenlægningen giver tyske Hapag-Lloyd et stærkt tiltrængt løft på et marked, hvor rederiet har haft vanskeligt ved at levere en konkurrencedygtig kapacitet.

Hamborg-rederiet – der har bystyret i Hamborg og Kühne som storaktionærer – er tidligere forsøgt fusioneret med rederiet Hamburg Süd, men uden held.

 

Tilsammen kommer det ”nye” rederi til at råde over en flåde på 203 containerskibe. Årsomsætningen ventes at ligge på omkring ni mia. euro.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com