Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havn investerer 225 mio. kr.

29. juni 2015  |  

Af Claus Warncke

Køber havnefaciliteter ved Nordjyllandsværket.

Aalborg Havn A/S har netop besluttet at købe havnefaciliteter ved Nordjyllandsværket for i alt 225 millioner kroner.

Det sker, efter at Aalborg Byråd 22. juni besluttede at købe Nordjyllandsværket for 725 millioner kroner af svenske Vattenfall.

 

I aftalen, der underskrevet i sidste uge, indgår også Aalborg Havn A/S, der på et netop afholdt bestyrelsesmøde har besluttet at erhverve de tilhørende havnefaciliteter på omkring en million kvadratmeter. Aalborg Havn betaler 225 millioner kroner for faciliteterne, der blandt andet omfatter kajarealer, administrationsbygning, ejendomme, kraner, tankanlæg, en vindmølle øst for værket m.v.

Den intelligente havn

Adm. direktør i Aalborg Havn A/S Claus Holstein (foto):

- Vi har i flere år haft en ønske om at gøre Nordjyllandsværkets havn til en del af Aalborg Havn. Vi varetager allerede nu forskellige administrative og vedligeholdelsesmæssige opgaver ved værket, og det er derfor både oplagt og naturligt at overtage faciliteterne. Købet ligger i naturlig forlængelse af vores strategi ”Den Intelligente Havn”, hvor vi som virksomhed, ramme og integrator kan skabe synergier, blandt andet gennem drift af flere havne.

 

Aalborg Havn har i en årrække udført pejling og dokumentation i forbindelse med oprensning og miljøsager, administrative opgaver ved skibsanløb og krankørsel på havnen ved Nordjyllandsværket, der er placeret over for Østhavnen, hvor størstedelen af Aalborg Havns havneaktiviteter foregår.

Ti ansatte flyttes

Købet indebærer, at ti medarbejdere tilknyttet havneaktiviteterne på Nordjyllandsværket overtages og fortsætter deres arbejde som ansatte i Aalborg Havn Logistik A/S. Aalborg Havn A/S overtager Nordjyllandsværkets havnearealer og -faciliteter med virkning fra 1. januar 2016, som er samme tidspunkt, hvor Aalborg Kommune overtager værket.

 

Nordjyllandsværkets havn havde i 2013 en godsomsætning på 847.000 tons og bidrog således til en samlet gods omsætning i 2013 for hele Aalborg havneområde (Aalborg Havn, Aalborg Portlands havn og Nordjyllandværkets havn) på 5,1 millioner tons.

 

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

634 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com