Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havn og transportcenter jobmotor

Søgeord:

24. august 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

704 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Analyse af Køge Havn og transportcenters betydning for oplandet.

 

Køge Havn udgør en markant betydning for den regionale økonomi og beskæftigelse i Køge Kommune, det viser en oplandsanalyse foretaget af Syddansk Universitet og Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) for Danske Havne – brancheorganisation for erhvervshavne.

 

Køge Havn har fået foretaget en oplandsanalyse, som viser sammenhængen mellem de aktiviteter, som havnen i 2016 har haft over kaj (gods, fisk, passagerer etc.) og indkomstdannelsen. Analysen fra SDU og CRT tydeliggør havnens betydning for den lokale og regionale økonomi ud fra en række faktorer som beskæftigelse, værditilvækst og skatteprovenu.

 

- Der er mange, som ikke er klar over, hvilken betydning Køge Havn har for lokalsamfundet. Med oplandsanalysen bliver det enormt tydeligt, hvor mange arbejdspladser havnen skaber i kommunen, og hvilken værdi Køge Havn skaber i samfundet siger Thomas Elm Kampmann, direktør i Køge Havn og Skandinavisk Transport Center og fortsætter:

Hvert 4. job

- Oplandsanalysen fokuserer udelukkende på aktiviteterne i Køge Havn, forestiller man sig at også aktiviteterne på transportcenteret (STC) blev inkluderet, så er det fuldt ud rimeligt at antage at aktiviteterne i Transport- og Logistikklyngen i Køge skaber en beskæftigelseseffekt svarende til 20 til 25 procent af Køge Kommunes samlede arbejdspladser.

 

Direktøren for Danske Havne, Bjørn B. Christiansen, siger, at oplandsanalysen for Køge Havn er et godt grundlag for at vurdere havnens erhvervsmæssige betydning, ikke blot for kommunen, men også ud over kommunegrænsen.

 

Bestyrelsesformand for Køge Havn, René Jespersen, siger i denne forbindelse, at oplandsanalysen viser, at de danske havne har potentialer, der kan påvirke de lokale økonomier i Danmark positivt, samt at det understreger vigtigheden af at lokalpolitikerne giver havnen de bedst mulige rammebetingelser og tilsikre at fx byudvikling i og omkring erhvervshavnen gennemtænkes nøje.

Oplandsanalysen af Køge Havn viser, at havnen direkte og indirekte skaber en beskæftigelse, der svarer til 2.694 arbejdspladser. Omregnet, er 10,6 procent af kommunens beskæftigelse skabt af aktiviteterne i Køge Havn.

 

Aktiviteterne på Køge Havn medfører en værdiskabelse, der giver en lokal- og regionaløkonomisk værditilvækst på 1.405 mio. kroner. Det svarer til en andel på 11,0 procent af den samlede værditilvækst i Køge Kommune.

Køge Havns beskæftigelsesvirkninger og værditilvækst er grundlag for et skatteprovenu (indkomsts-, virksomhedsskatter, moms etc.) på 378 mio. kroner, det udgør 4,9 procent af det samlede skatteprovenu for Køge Kommune.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com