Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havne på Krim på andre hænder

Søgeord:

20. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2262 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Få dage efter folkeafstemningen på Krim, hvor 97 procent sagde ja til optagelse i Rusland, har parlamentet på Krim eksproprieret samtlige ukrainske statsejede havne på Krim-halvøen.

Få dage efter folkeafstemningen på Krim, hvor 97 procent sagde ja til optagelse i Rusland, har parlamentet på Krim eksproprieret samtlige ukrainske statsejede havne på Krim-halvøen.Det får konsekvenser for søfarten. Godstrafikken bliver flyttet over til havne, der stadig er på ukrainske hænder.

 

-Ukrainske og internationale rederier vil i stedet vælge at benytte Odessa, Jusjnij og Illitjisk til deres handel til og fra Ukraine, siger Roman Morgensthern, bestyrelsesformand for den førende regionale ro/ro-operatør UkrFerry, ifølge Sjöfartstidningen til Lloyd’s List.

 

Havnene i Kertj, Feodosija, Jalta, Sevastopol og Jevpatorija er blevet eksproprieret af russerne. Disse havne står for 10-15 procent af Ukraines samlede godstransport, mens den russiske transittrafik står for 39 procent af al godstrafik i havnene på Krim.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com