Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havne udfører projekt "Nabotjek"

Søgeord:

16. december 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

902 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Undersøger vilkårene i andre lande.

Danske Havne har bedt COWI udføre et ”Nabotjek” af forretningsbetingelserne for havnedrift i Holland, Tyskland, Polen, Sverige og Norge.

 

Projektet skal gerne give svar på, om danske havne har fair betingelser og leverer argumenter for nye regler eller investeringsordninger, hvor tingene gøres mere smart i nabolandene. Rapporten ventes færdig til april 2016.

 

Ingen lande praler med, at de giver statsstøtte. Men alle lande, også Danmark, har ordninger, der for folk i andre lande kan ses som konkurrenceforvridende. Det er bare meget svært at kunne afsløre, og udsagnene om den og den forvridende støtteordning eller regel er mange. Skal Danske havne appellere til regering og Folketing om ligeværdige rammebetingelser, må der være vished og mere eksakt viden.

 

COWI har udarbejdet flere ”Nabotjek” for Erhvervs- og Vækstministeriet, og det er vigtigt. For ”Nabotjek” er ikke bare at sammenligne regler i et skema. Administrativ praksis i de pågældende lande er også vigtig, og det samme er støtteordninger, vækstpuljer, jobskabelse, uddannelsesmidler og ansvar for infrastruktur.

Undersøgelsen skal gerne vise:

Dansk overimplementering af EU regler vedrørende havne

Muligheder for direkte og indirekte statsstøtte til havne i nabolandene

Lovlig statsstøtte som ikke gives til danske havne

Forskelle i konkurrencevilkår

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com