Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havne viser optimisme

15. september 2015  |  

Godsomsætningen stiger.

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at der er grund til forsigtig optimisme på landets havne, godsomsætningen er i de sidste fem år er steget med seks pct. - fra 87 mio. tons i 2010 til 92 mio. tons i 2015.

 

-Der er selvfølgelig flere grunde til denne fremgang. Men overordnet set, mener jeg, det er et udtryk for, at de fleste havne har udarbejdet en fornuftig langsigtet strategi, og at der i det hele taget er ved at komme gang i økonomien igen. Flere havne har indset, at de ikke kan satse på alt, men med fordel kan specialisere sig, siger Danske Havnes direktør Gitte Lillelund Bech til Søfartens Ledere.

Hun nævner de nordjyske havne Hirtshals og Frederikshavn som gode eksempler. De har valgt at gå sammen i en satsning på servicering af offshore industrien.

 

-Her er det interessant, at udvidelserne ikke bare sker i blinde. Før krisen var tilgangen flere steder, at kunderne nok skulle komme, når først arealerne lå klar. Sådan er det ikke længere. Nu har havne som f.eks. Køge og Esbjerg på forhånd sikret sig kunder til størstedelen af havnearealerne, inden de går i gang med at bygge dem, siger Lillelund Bech,

 

Gitte Lillelund Bech peger på, at det har spillet en rolle, at der over en bred kam er skiftet ud i havnenes bestyrelser:

 

-Således er det ikke længere udelukkende kommunernes politikere, men nu også erhvervsfolk, der kan bidrage med et langt større forretningsmæssigt fokus.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

738 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com