Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havnekonference i Grenaa

Søgeord:

2. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske havne skal være Europas bedste, lyder mantraet i Grenaa.

Danske havne skal være Europas bedste, lyder mantraet i Grenaa.Organisationen Danske Havne har igen i år indbudt til havnekonference, og denne gang holdes arrangementet i en af de danske havnebyer, der oplever størst vækst i øjeblikket, nemlig Grenaa.

 

Parolen på molen lyder i år på, at de danske havne skal være Europas bedste. Og det var med den ambitiøse overskrift in mente, at politikere, erhvervspersonligheder og naturligvis masser af repræsentanter fra de danske havne onsdag formiddag satte sig på plads i Grenaa til Danske Havnes Havnekonference 2014.

 

Dette års konference gør sig især bemærket, fordi der på havnekonferencens sidste dag skal vælges en ny bestyrelse for de næste fire år. Og det markerede dermed en af de sidste opgaver for den afgående formand Uffe Steiner Jensen, da han kunne overrække et stykke sejl fra Georg Stage til Norddjurs borgmester Jan Petersen som tak for gæstfriheden og som et tillykke til Grenaa Havn, der for nylig fejrede 200 års jubilæum.

Opsang til havnene

I år havde i alt 215 gæster tilmeldt sig konferencen, hvilket var ny rekord, og en betragtelig del af disse bevægede sig som bier i kuben rundt iblandt hinanden, netværkede og uddelte visitkort i alle kompassets fire verdenshjørner, som disse konferencer sædvanen tro byder op til.

 

Men hvis man tror, at konferencen er én stor gang klappen-hinanden-på-ryggen, tager man fejl. Blandt talerstolens forskellige talere herskede en stemning og erkendelse af, at ja, vi har sikkert set det værste af krisen. Men vi har stadig udfordringer, vi skal se i øjnene.

 

Enkelte talere var endda ude med en regulær opsang til de danske havne. Blandt andre Peter Rindebæk, direktør i Bladt Industries og bestyrelsesmedlem i DI, kritiserede de danske havne for manglende købmandsskab og fleksibilitet:

- Vi har alt for mange havne! Og det er så ærgerligt, at I diskuterer udfordringer i stedet for vækststrategier. Men vi vil jer kun det bedste, for vi er så afhængige af jer, lød det blandt andet fra erhvervsmanden.

 

Læs en længere reportage fra Havnekonferencen 2014 i næste nummer af Danmarks Transport-Tidende og i særtillægget Havn. /anga

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com