Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havneudvidelse på Lindø i gang

Søgeord:

10. marts 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

757 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Odense Havn har startet anlæg af havneudvidelse til 358 mio. kroner.

Lindø Port of Odense har nu igangsat udvidelsen af havnens arealer ved Lindø.

Når anlægsarbejdet er afsluttet vil ”LINDØ port of ODENSE”, der er fællesbetegnelsen for Lindø Industripark A/S og dens ejer Odense Havn – råde over yderligere 500.000 kvadratmeter havneområde, et nyt kajanlæg af mere end en kilometers længde.

 

Udvidelsen sker via en etapevis opfyldning af sand, jord og grus, og inden for få år vil en stor del af det projekterede areal kunne tages i brug. Samlet pris for hele havneudvidelsen ligger ifølge Odense Havn på omkring 358 millioner kroner.

 

- Udviklingen på Lindø er gået langt hurtigere end forventet. Vi har derfor sat højeste tempo på vores havneudvidelse, således at vi inden for få år vil være i stand til at tilbyde nye muligheder til både gamle og nye kunder, siger Carsten Aa, administrerende direktør for havnen.

Pladsmangel

Baggrunden for havneudvidelsen er et aktuelt behov for mere plads på Lindø, hvor stort set alle faciliteter efterhånden er udlejet. Siden Lindø Industripark A/S blev etableret i 2009 har 88 virksomheder inden for offshore- og sværindustrien slået sig ned her. Når underleverandører tælles med, er 1400-1600 mennesker i dag ansat i området – i perioder op mod 2400.

 

Samtidig imødeser ledelsen af LINDØ port of ODENSE stigende efterspørgsel på godsbehandling ved Lindø, ligesom man ønsker at være rustet til en situation, hvor fremtidens milliardmarked for dekommissionering – altså miljørigtig skrotning af havvindmøller og udtjente olie- og gasplatforme fra Nordsøen – for alvor tager fart.

 

I forvejen råder havnen over en af Nordeuropas største og stærkeste portalkraner, der er i stand til at løfte og transportere enheder på op til 1000 tons, og på havneudvidelsen etableres et særligt område med bæreevne på 70 ton per kvadratmeter, som kan bære endog meget store mobilkraner.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com