Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havnevirksomheder ønsker klar rollefordeling

Søgeord:

23. maj 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1733 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske Havnevirksomheder: Vision skal sætte retningen for en ny havnelov.

 

»Vi har en vision: Vi ønsker en effektiv og konkurrencedygtig havnesektor med en klar rollefordeling mellem offentlig ejet havneinfrastruktur og private virksomheder.«

 

Sådan lyder det fra Klaus G. Andersen, formand for Danske Havnevirksomheder, som er brancheforening for de mange private virksomheder, der driver forretning på de danske erhvervshavne.

 

Foreningen afholdt onsdag den 16. maj sin generalforsamling og ved den lejlighed blev Klaus G. Andersen genvalgt som formand. Ved samme lejlighed vedtog Danske Havnevirksomheder en vision for den danske havnesektor.

 

- De private havnevirksomheder er helt afgørende for udviklingen på de danske havne. Når private virksomheder konkurrerer om aktiviteterne, får vi den størst mulige effektivitet og aktivitet, men desværre er det ikke altid tilfældet. De nuværende rammevilkår – især havneloven – er ikke gode nok, og påvirker investeringslysten og tilliden hos de private virksomheder negativt. Derfor har vi behov for en ny havnelov, og til det formål lancerer vi en vision, der kan sætte retningen for det kommende arbejde. Det er vores vision, men vi tror og håber, den vil blive delt af de fleste, siger Klaus G. Andersen.

Anbefalinger bør justeres

Danske Havnevirksomheders vision er udarbejdet parallelt med arbejdet i ministerens Ekspertudvalg om Havneloven, som for nylig offentliggjorde sine anbefalinger til en revideret havnelov. Visionen forholder sig derfor ikke direkte til anbefalingerne, men kan bruges i arbejdet med at omsætte anbefalingerne til lov.

 

- Ekspertudvalgets anbefalinger synes umiddelbart at være et godt bud på en løsning af nogle af branchen store udfordringer bl.a. statsstøtte og manglende overholdelse af loven,” siger Klaus G. Andersen og tilføjer:

 

- Vi mener dog, der er elementer, som bør drøftes yderligere og justeres. Det er alt sammen noget, vi nu vil drøfte videre i foreningen og med alle relevante aktører i branchen og på de politiske niveauer. Her vil vi også bruge vores ny vision om en effektiv og konkurrencedygtig havnesektor med offentlig infrastruktur og private virksomheder.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com