Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Heathrow vil have ekstra landingsbane

Søgeord:

21. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2253 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den øverste chef for den store lufthavn Heathrow ved London blander sig nu i striden om, hvordan problemet med den knappe kapacitet over Storbritannien og London skal løses.

Den øverste chef for den store lufthavn Heathrow ved London blander sig nu i striden om, hvordan problemet med den knappe kapacitet over Storbritannien og London skal løses.Heathrow ved London er i dag så spækket med afgange og ankomster, at der næsten ikke kan presses flere fly ind, men problemet kan løses ved at bygge en ny landingsbane, så lufthavnen får tre landingsbaner.

 

-En ekstra landingsbane i Heathrow ville levere tilstrækkelig ny kapacitet inden for en overskuelig fremtid, lyder det i en erklæring fra lufthavnen og dens øverste chef Colin Matthews til den såkaldte lufthavnskommission, der skal finde en løsning på problemet.

 

Kommentaren skal ses i lyset af, at der i øjeblikket hersker der stor uenighed om, hvordan problemet skal løses.

Londons borgmester Boris Johnson går ind for at bygge en helt ny lufthavn ved Thames Estuary - flodmundingen, hvor Themsens vand møder Nordsøen - omtalt som Thames Estuary Airport - og samtidig helt eller delvist lukke Heathrow.

 

Hvis projektet med en ny lufthavn skal være økonomisk levedygtigt, kræver det nemlig at der sker ændringer af Heathrow.

 

Men borgmesteren har mødt modstand - flere parter er nemlig fortalere for at udvide Heathrow med en tredje eller endda en fjerde landingsbane.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com