Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Automatisk gearkasse forbedrer asfaltspreder

Søgeord:

16. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Når SpriderMaskiner AB fremstiller en komplet lastbil monteret med sit spredeaggregat, udstyrer virksomheden samtidig opbygningen med Allisons helautomatiske gearkasse.

Når SpriderMaskiner AB fremstiller en komplet lastbil monteret med sit spredeaggregat, udstyrer virksomheden samtidig opbygningen med Allisons helautomatiske gearkasse.Den seneste leverance fra familieforetagendet er en Volvo FE 340 6x2 med Allisons helautomatiske gearkasse fra 3000-serien.

 

SpriderMaskiners egenudviklede asfaltspreder til mindre arealer letter det tunge manuelle arbejde med at sprede asfalten ud, hvor der ikke er plads til større maskiner. Asfaltsprederen består af en fjernstyret hydraulisk arm med et led, der monteres bag på lastbilen og med en roterende bevægelse flytter asfalten til mundstykket, længst ude på armen.

 

Armen har en maksimal længde på fem meter og dækker dermed et areal på 48 kvadratmeter, inden lastbilen bevæger sig fremad.

 

-I de år hvor virksomheden har eksisteret, har vi leveret over 400 spredesystemer til kunder i mange europæiske lande. De fleste systemer monteres på kundens eksisterende lastbiler, men vi kan også levere komplette lastbiler, hvor vi køber chassis og asfaltlad fra lastbilproducenter og opbygningsvirksomheder og derefter supplerer med vores asfaltspreder, fortæller Tommy Sjögren, adm. direktør og partner i familieforetagendet SpriderMaskiner AB, Vårgårda, Sverige.

Virksomheden producerer omkring fem komplette køretøjer om året, uden at der er nogen slutkunde, når arbejdet påbegyndes, hvilket naturligvis indebærer en økonomisk risiko.

Swea Asfalt også med

-Indtil videre er det gået godt, men selvfølgelig forsøger vi at gøre køretøjerne så attraktive som muligt på markedet for at minimere risikoen for, at de ikke bliver solgt. Derfor udstyres de med Allisons helautomatiske gearkasser, som vi ved hæver attraktionsniveauet markant. For nylig leverede vi en komplet lastbil til virksomheden Swea Asfalt i Väst AB., fortsætter Sjögren.

 

Føreren af det nye køretøj hedder Mattias Hedin og har cirka et års erfaring med Allisons helautomatiske gearkasse i lignende køretøjer:

 

-Op til 90 procent af kørslen foregår i Göteborg med tæt og rykvis bytrafik. Jeg synes, at gearkassen fungerer helt suverænt i det miljø, og jeg kunne ikke tænke mig at arbejde med noget andet. Lastbilen har gode køregenskaber takket være momentomformeren og gearkassens grundkonstruktion med planetgear. Det giver en jævn acceleration uden krafttab gennem gearskiftene. Den fungerer smidigt i bytrafik og på trange steder som f.eks. cykelstier, parkstier og fortove, hvor vi ofte arbejder, siger Hedin.

Familieejet virksomhed

SpriderMaskiner er en familieejet virksomhed med otte ansatte. Virksomhedens aktiviteter foregår i Vårgårda, en lille egn i Västra Götaland, 70 km nordøst for Göteborg. Med Sprider minimeres tungt manuelt arbejde. Det er aldrig nødvendigt at flytte eller bære asfalten manuelt med skovl eller trillebør.

 

Allison Transmission er en verdensførende producent af helautomatiske gearkasser til mellemtunge og tunge kommercielle køretøjer, militærkøretøjer og hybriddrevne busser.

 

Allisons gearkasser anvendes i mange forskellige applikationer i køretøjer til vejtransport (distributionsvogne, fejemaskiner, anlægs- og udrykningskøretøjer), busser (primært skole- og transitbusser), autocampere, offroadere, maskiner til energi og minedrift samt militære hjul- og bæltekøretøjer.

 

Virksomheden, som i dag har ca. 2.800 ansatte, er grundlagt i 1915 med hovedsæde i Indianapolis, Indiana, USA. Allison har produktionsanlæg og tilpasningscentre i Kina, Holland, Brasilien, Indien og Ungarn og en global tilstedeværelse for at servicere sine kunder i Nordamerika, Europa, Asien, Australien, Sydamerika og Afrika. Allison har også ca. 1.400 uafhængige distributører og forhandlere i hele verden.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com