Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Helhedsplan for Padborg Erhvervsområde vedtaget

Søgeord:

31. oktober 2014  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

2465 gange

Læses i øjeblikket af:

1

På byrådets møde i Aabenraa Kommune er Helhedsplan for Padborg Erhvervsområde netop vedtaget.

Planen skal målrette indsatsen for at bevare og videreudvikle området som et af Nordeuropas største og bedste transport- og logistikcentre.

Aabenraa Kommune lægger ud med to mio. kroner til forskønnelse og udvikling af området.

Med planens vedtagelse er rammerne lagt for, hvordan de lokale virksomheder, organisationer og kommunen i fællesskab styrker det eksisterende erhvervsområde yderligere.

Det er byrådet, der har vedtaget planen, men den er skabt i samarbejde mellem repræsentanter for det lokale erhvervsliv, brancheorganisationen ITD, Syd- og Sønderjyllands Politi og Aabenraa Kommune.

Forarbejdet begyndte i marts 2013 med en grundlæggende analyse af området. Som et led i processen er der holdt workshops og dialogmøder med lokale virksomheder i Padborg for at belyse områdets kvaliteter og udfordringer.

Infrastruktur, forskønnelse, sikkerhed
Helhedsplanen peger på en række konkrete tiltag, som udmøntet i projekter hver for sig - og i samspil med hinanden - skal gøre området endnu mere attraktivt for eksisterende og nye virksomheder.
Disse indsatser handler bl.a. om at styrke infrastrukturen, forskønne området og optimere sikkerheden.

Planen peger på, at der er rigtigt mange muligheder for at videreudvikle Padborg Erhvervsområde, så det bliver et endnu mere attraktivt sted både for transport- og logistikbranchen og for de mange tusinde borgere, der hver dag arbejder i og passerer området.

Stort aktiv
Philip Tietje, formand for kommunens vækst- og udviklingsudvalg, forklarer:

- Noget af udviklingspotentialet kan virksomhederne selv være med til at indfri, noget skal der findes investorer til, og noget kan kommunen stå for. Det er en opgave, hvor der skal løftes i flok, men det er en meget vigtig opgave, for vi har på alle måder brug for et attraktivt og velfungerende Padborg Erhvervsområde. Det er et af de største aktiver i hele kommunen, som ikke alene kommer branchen, men os alle til gavn.

Million-støtte
Aabenraa Kommune er klar til at løfte noget af sin del.
Byrådet har indtil videre afsat én mio. kroner i 2015 og én mio. kroner i 2016 til udvikling, forskønnelse og forbedring af offentlige faciliteter i Padborg Erhvervsområde.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com