Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Helsingør: ID-kontrol koster

Søgeord:

15. juli 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

758 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Lægger en dæmper på færgefarten.

Færgetrafikken på Øresund blev i 2. kvartal 2016 tydeligt påvirket af ID-kontrollen, som lagde en dæmper på trafikken af personbiler og passagerer, oplyser HH Ferries, der driver ruten Helsingør-Helsingborg.

 

Fremgangen i antallet af overførte lastbiler og busser kunne ikke opveje effekterne af de pålagte ID-kontroller, som i kvartalet omfattede ca. 850.000 personer, og som fortsat koster HH Ferries betydelige månedlige millionbeløb at gennemføre.

 

-Udviklingen for overførsel af busser og lastbiler er fortsat positiv. Vi satte ny rekord med 37.700 overførte lastbiler i maj måned, og udviklingen understreger den betydning, som den flydende bro mellem Helsingør og Helsingborg har for europæisk samhandel. Desværre påvirker ID-kontrollen bil- og passagertrafikken.

 

-Vi oplever fortsat, at selv om vores kontrol er velfungerende og smidig, så opfatter mange rejsende kontrollen som generende og forventer, at turen med konkurrerende ruter er mindre besværlig. Den dobbelte ID- og grænsekontrol generer ikke blot vores kunder og dermed forretningen. Den er også fortsat stærkt konkurrenceforvridende, og vi bruger mange ressourcer på at drøfte bedre løsninger med svenske og danske politikere, som viser forståelse for problemerne uden dog at komme med konkrete løfter om kompensation eller alternativer, siger Henrik Rørbæk, administrerende direktør i HH Ferries AB.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com