Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Helsingørmotorvejen klar til 80.000 bilister

Søgeord:

4. august 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

602 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Gavner erhverslivet.

Asfalten er tromlet og den sidste vejstribe er lagt. Vejdirektoratet har i går åbnet udbygningen af Helsingørmotorvejen med tre kørespor i hver retning og 110 km/t.

 

Dermed er de seneste tre års omfattende vejarbejde slut for de ca. 80.000 bilister, der dagligt tager turen på den vigtige pendlerstrækning mellem Nordsjælland og København.

 

Med udbygningen får både fremkommeligheden og trafiksikkerheden et tiltrængt løft på den travle strækning mellem Gl. Holte og Hørsholm Syd. Og det glæder transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Bedre for erhvervsliv og borgere

-Enhver bilist ved, hvor irriterende det er at holde unødvendigt i kø og spilde kostbar tid. Det er bestemt noget, trafikanterne på Helsingørmotorvejen har kunnet mærke. Med udbygningen får erhvervsliv og borgere endnu bedre mulighed for at flytte sig til og fra hovedstaden, siger Hans Christian Schmidt.

 

For Vejdirektoratet var det dog med nød og næppe, at man kom i mål allerede nu, fortæller Jacob Pryds Winkel, der er projektleder i Vejdirektoratet.

 

-Vi har længe holdt øje med vejrudsigten, fordi arbejdet med asfalt og vejstriber er temmelig følsomt over for vand. Truslen om store mængder regn de næste mange dage gjorde, at vi måtte sæt ekstra kul på maskinerne, så vi kunne nå at blive færdige i tide. Det lykkedes så i forrige nat, hvor den sidste stribe blev lagt. Og onsdag formiddag kunne politiet så sige god for, at hastigheden blev sat op til 110 km/t på hele strækningen i begge retninger, siger Jacob Pryds Winkel, der samtidig takker for folks tålmodighed lige til det sidste.

-Vi ved godt, at vores arbejde undervejs har givet anledning til trængsler for både bilisterne og de mange naboer langs motorvejen. Vi er derfor glade for den tålmodighed, vi gennemgående har oplevet fra omgivelserne i de efterhånden tre år, vi har larmet og regeret på strækningen. Nu er vi kommet i mål, og jeg håber naturligvis, at den nye motorvej kommer alle til glæde, siger han.

 

Fakta

Helsingørmotorvejen er med 80.000 daglige bilister en vigtig pendler- og erhvervsforbindelse mellem Nordsjælland og Københavnsområdet. Vejdirektoratet har fra 2013 til 2016 udbygget motorvejen fra 4 til 6 spor på en 4 km lang strækning mellem Gl. Holte og Hørsholm S.  

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com