Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Helt styr på køre/hviletid i realtid

Søgeord:

7. oktober 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1701 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Chaufførmangel og køre-hviletids regler øger behovet for IT-baserede styringsværktøjer.

 

I den senere tid har man i pressen set flere eksempler på danske vognmænd som fremhæver mangel på kvalificerede chauffører som en af branchens store udfordringer. Situationen er den samme i store dele af Europa.

 

Samtidig kan man konstatere, at kundernes krav om tidskritiske leverancer ikke mindskes, snarere tvært imod. Kombinationen af de to forhold lægger yderligere pres på chauffører og disponenter, der skal manøvrere under et kompliceret regelsæt for køre- og hviletid.

 

Umulig opgave

Topledelsen i transportvirksomhederne har naturligt nok fokus på at optimere ressourceanvendelsen og høj kapacitetsudnyttelse er et ”must” hvis der skal tjenes penge i en branche med lave marginaler.

 

Samtidig må ledelsen leve med frygten for, at selv mindre overtrædelser af køre- hviletids bestemmelserne ved en virksomhedskontrol, kan medføre bøder, som i værste fald kan true virksomhedens eksistens.

I europæiske transportvirksomheder er kontrol og styring lastbiler og chauffører stadig i høj grad manuelt baseret og overladt til chauffør og disponent. For disponenten som sidder med det daglige puslespil, hvor kunders tidskrav, biler, trailere og måske 25 chauffører skal gå op i en højere enhed, er det næsten en umulig opgave, samtidig at holde styr på, hvilke chauffører som kan køre og hvilke som skal have hvil.

 

29 dage

FrameLogic som har leveret flådestyrings- og fuelcontrolling systemer til en række store danske vognmandsvirksomheder, har udviklet en løsning som adresserer to væsentlige områder indenfor køre- hviletidskontrol: En realtids, online tidskontrol og en remote tacho download løsning.

 

Løsningen indebærer at FrameLogics on-board computer er koblet til bilens digtale fartskriver og løbende opsamler data herfra. I realtid analyseres chaufførens aktiviteter i forhold til 561/2006 forordningens regelsæt. På smartphone, tablet eller på bilens on-board terminal kan chaufføren præcist se, hvornår han skal holde pause og hvor lang pause han skal holde.

 

Anvisningerne er baseret på analyse af 29 dages periode. På disponentens skærm er nøjagtig de samme informationer tilgængelige for alle chauffører og er således et stærkt værktøj til turplanlægning.

Fuldt opdateret

Remote tacho download løsningen betyder, at data fra chauffør og bil hentes og transmitteres med fastlagte mellemrum. Vognmanden slipper hermed for frygten for store bøder hvis en virksomhedskontrol afslører manglende *.DDD filer idet alle chaufførers og bilers data altid er fuldt opdaterede og tilgængelige med et enkelt klik.

 

- Løsningen fra FrameLogic er blevet godt modtaget i Tyskland, Spanien, Polen og vi forventer at den i nærmeste fremtid også udrulles i Danmark og Sverig, fortæller Søren Schulian, der er repræsentant for FrameLogic i Norden og ejer/stifter af 2S management.

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com