Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Højere vogntogsvægt inden det svenske valg

Søgeord:

29. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

1

74 tons vogntogsvægt kan gennemføres i Sverige uden større udfordringer. (arkivfoto: Finn Bjerremand)

74 tons vogntogsvægt kan gennemføres i Sverige uden større udfordringer. (arkivfoto: Finn Bjerremand)Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd vil indføre 74 tons vogntogsvægt inden valget

Den svenske infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd, er fortaler for indførelsen af højere vogntogsvægt i Sverige. Hun vil være den drivende kraft i at få truffet en beslutning senest inden det svenske riksdagsvalg, der skal finde sted til september i år. Det skriver det svenske medie Transport.Net.se.

 

Catharina Elmsäter-Svärd mødtes i mandags med repræsentanter for det värmlandske vognmandserhverv ved LBC Frakt i Värmland. På mødet medvirkede blandt andet repræsentanter fra skovlogistik-giganten VSV Frakt, LBC Frakt Värmland, vognmandsvirksomheden Wiréns Åkeri fra Kristinehamn, samt den regionale vognmandsforening, Sveriges Åkeriföretag Värmlandsåkarna, og de svenske medier Transport & Logistik iDag/Transportnet.

– Transportstyrelsen er for nærværende i gang med en udredning om indførelsen af tungere lastvognstog i Sverige, siger Catharina Elmsäter-Svärd. Der er intet større til hinder for at indføre 74 tons totalvægt for lastvognstog i Sverige, derimod bliver det i følge den svenske Transportstyrelsen, sværere at gøre som Finland og indføre 76 tons vogntogsvægt.

 

Catharina Elmsäter-Svärd fremførte at der ikke behøver at blive taget nogen beslutning i den svenske Riksdag for at gennemføre denne forandring.

 

– Det handler mere om en justering af visse forordninger og noget sådan kan ske uden riksdagsbeslutning, siger hun.

 

Catharina Elmsäter-Svärd er ivrig efter at få gennemført ændringen inden valget, med tanke på at udgangen på valget er ukendt.

De svenske partier, Vänsterpartiet og miljöpartiet er i følge Catharina Elmsäter-Svärd modstandere af højere vogntogsvægte for lastvognstog i Sverige.

 

– Selv om socialdemokraterna skulle foreslå en vægtforøgelse, så er de nødt til at have vänsterpartiet og/eller miljöpartiet med i dette spørgsmål, hvilket ikke er tænkeligt, siger hun.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com