Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Højeste antal af virksomhedshandler i tre år

Søgeord:

21. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2262 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transport- og logistiksektoren slutter 2012 af med det højeste antal af virksomhedshandler i tre år. I fjerde kvartal af 2012 blev der indgået 68 virksomhedshandler, hvilket er næsten en fordobling sammenlignet med sidste år.

Transport- og logistiksektoren slutter 2012 af med det højeste antal af virksomhedshandler i tre år. I fjerde kvartal af 2012 blev der indgået 68 virksomhedshandler, hvilket er næsten en fordobling sammenlignet med sidste år.



I alt bød 2012 på 193 virksomhedshandler. Det viser en undersøgelse fra revisions-, skatte- og rådgivningsvirksomheden PwC.

 

PwC’s ’Intersections’ er en kvartalsvis analyse af køb og salg af virksomheder inden for den globale transport- og logistiksektor. Analysen af fjerde kvartal af 2012 viser, at antallet af virksomhedshandler i fjerde kvartal af 2012 er det højeste i tre år. Den høje aktivitet i fjerde kvartal af 2012 betyder samtidig også, at 2012 i alt bød på 193 virksomhedshandler med en samlet værdi på 80,5 milliarder USD, hvoraf virksomhedshandler i fjerde kvartal alene stod for 26,5 milliarder USD af den samlede værdi. Dermed blev 2012 et markant bedre år for virksomhedshandler end 2011, der kun bød på 187 virksomhedshandler med en samlet værdi på 59,7 milliarder USD.

Størstedelen af kvartalets virksomhedshandler skete i eurozonen, hvilket er en smule overraskende, da eurozonen stadig er påvirket af den finansielle krise og statsgæld i de enkelte lande. Dermed adskiller fjerde kvartal af 2012 sig også markant fra andre kvartaler, hvor den største aktivitet inden for virksomhedshandler typisk har været i USA. Årsagen til den højere aktivitet af virksomhedshandler i eurozonen skyldes en række lokale konsolideringer blandt virksomheder inden for shippingindustrien.

 

Den lave aktivitet inden for virksomhedshandler i USA i fjerde kvartal af 2012 skyldes formentlig landets nuværende økonomiske situation, der har sat en dæmper på indgåelsen af virksomhedshandler i fjerde kvartal af 2012 i USA. De fleste virksomhedshandler sker også primært inden for infrastruktur og hos virksomheder, der beskæftiger sig med transport og logistik af varer, hvilket betyder, at virksomhedshandler inden for passagertransport er minimale.

I rapporten er der også forventninger til, at der i transport- og logistiksektoren i 2013 vil ske en vækst i antallet af virksomhedshandler på 22 % og en vækst i værdien af virksomhedshandler på 15 % i forhold til 2012. Det skyldes primært en forventning til, at det globale BNP vil stige som følge af øget produktion i vækstlandene. Samtidig forventes det, at særligt virksomhedshandler inden for infrastruktur vil være vigtige for den overordnede udvikling i virksomhedshandler inden for sektoren, hvilket skyldes behovet hos vækstlandene for at tiltrække investeringer, der kan understøtte landenes fortsatte udvikling.

 

-Den globale økonomi har historisk set haft stor betydning for virksomhedshandler i transport- og logistiksektoren. Derfor er det muligt, at eurozonens overhaling af USA i fjerde kvartal af 2012 i antallet af virksomhedshandler er et isoleret eksempel, som skyldes den nuværende økonomiske situation i eurozonen. Den positive økonomiske udvikling i vækstlandene gør dog, at de overordnede fremtidsudsigter for virksomhedshandler i sektoren på globalt plan ser positive ud, og særligt inden for infrastrukturinvesteringer, siger partner og leder af PwC’s danske transport- og logistikgruppe, Bo Schou-Jacobsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com