Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Højere hastighedsgrænser kan lette trafikken

Søgeord:

7. oktober 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

713 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regeringen er klar med en række færdsels-forslag.

Som en del af regeringens lovprogram foreslås en række nye initiativer på færdselsområdet.

 

Initiativerne har til formål at øge mobiliteten i trafikken og indgår desuden i regeringens plan for vækst og udvikling i hele Danmark.

 

- De initiativer, vi nu har med i regeringens lovprogram, er alle sammen nogle, som Venstre tidligere har stillet forslag om, og som vi prioriterer højt, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

 

Regeringen ønsker blandt andet at øge mobiliteten og fremkommeligheden på vejene ved at hæve hastighedsgrænserne på en række områder.

 

Regeringen foreslår konkret at sætte hastigheden op fra 90 til 100 km/t på udvalgte motortrafikveje, hvor det vurderes at være trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt.

 

Regeringen ønsker desuden at indføre en Tempo 100-ordning efter tysk model, hvor campingvogne og trailere kan køre op til 100 km/t på motorvejene og op til 80 km/t på andre veje, forudsat at de lever op til en række tekniske betingelser.

Samtidig vil regeringen give landbruget en hjælpende hånd, når traktorer fremover skal have lov til at køre 40 km/t på landevejene i stedet for de nuværende 30 km/t.

 

-   Vi vil gerne være med til at øge mobiliteten på vejene og gøre det lidt lettere for både privatbilister og erhvervsdrivende at komme rundt i hele landet. Det gør vi på en intelligent måde ved at sætte hastighedsgrænserne op, hvor det kan lade sig gøre, uden at man dermed går på kompromis med trafiksikkerheden, siger Hans Christian Schmidt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com