Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Højresving: Penge til tre kommuner

Søgeord:

14. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

577 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Pulje udløses.

Tre kommuner i Region Syddanmark får nu penge fra Vejdirektoratet til at gøre deres kryds mere sikre for cyklister.

 

Har chaufføren set mig? Vil lastbilen holde tilbage, når jeg kører frem for grønt?

 

Nu får cyklisterne lidt bedre mulighed for at føle sig trygge. I den kommende tid vil udvalgte trafikkryds i tre af kommunerne i Region Syddanmark blive udstyret med ekstra tiltag, der skal beskytte cyklisterne mod at blive involveret i højresvingsulykker.

 

Det drejer sig blandt andet om tilbagetrukne stopstreger, blå cykelfelter og tidligere grønt lys (førgrønt) for cyklister. Hent grafik over de tre tiltag her.

Ulykkerne sker i byerne

-Vi kan se, at højresvingsulykkerne typisk sker i byerne, hvor trafikken er tæt, og der er meget at holde øje med for både lastbilchauffører og cyklister. Derfor er det i den type kryds, vi skal sætte ind med nye sikkerhedstiltag, der kan give begge parter større mulighed for at se hinanden, så ulykkerne i højere grad kan undgås, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets afdeling for Trafiksikkerhed og cykling.

 

Det skal blandt andet ske gennem tildeling af puljemidler fra Pulje til forebyggelse af højresvingsulykker. Med puljen har kommuner kunnet søge om tilskud til projekter, der kan mindske risikoen for højresvingsulykker. Det har 14 kommuner fordelt over det meste af landet benyttet sig af hen over sommeren 2017.

Mange ansøgninger

-Vi har modtaget flere gode ansøgninger, end der var midler til i puljen, men vi har lagt vægt på, at midlerne bliver brugt til tiltag, som vi ved har en god effekt mod højresvingsulykker, siger Marianne Foldberg Steffensen.

 

I Region Syddanmark får kommunerne Kolding, Varde og Vejen midler til blandt andet markeringer med nye signaler, tilbagetrukket stopstreg for bilister samt blå cykelfelter og cykelsymboler. Puljen skal udmøntes inden udgangen af 2017, og tiltagene vil derfor allerede kunne ses på vejene i løbet af efteråret.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com