Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hold til højre

Søgeord:

23. april 2015  |  

Læst i alt:

1532 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Så kommer vi alle nemmere frem.

Vi har alle prøvet det. At køre bag en bilist, der stædigt bliver liggende i overhalingssporet, selv om der er masser af plads i den højre bane. Det sinker trafikken og kan skabe farlige situationer, fordi andre trafikanter må bremse op.

 

Derfor gennemfører politiet i samarbejde med Vejdirektoratet fra den 27. april til den 3. maj 2015 en landsdækkende målrettet indsats mod bilister, der ikke holder til højre på vejene.

 

-Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende. I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen, siger Marianne Foldberg Steffensen, som leder for trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Jørn Pakula Andresen, der er vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, er enig og peger også særligt på, at det er vigtigt for fremkommeligheden, at vi holder til højre.

 

-Derfor er det nødvendigt, at alle bilister er opmærksomme på overholdelse af denne grundlæggende bestemmelse i færdselsloven. Det sætter vi særlig fokus på med kampagnen,  siger han.

 

Bilister, der ikke overholder reglerne i færdselsloven, risikerer at blive vinket ind til siden af politiets patruljer og at skulle betale en bøde.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com