Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Horns Rev 3 blæses i gang

Søgeord:

27. oktober 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

375 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vattenfall har påbegyndt opførelsen.

Midt i oktober startede anlægsarbejdet på Horns Rev 3, der, ifølge Vattenfall, vil give grøn strøm til 425.000 danske hjem.

 

Parken er den første af i alt tre danske parker til havs, Vattenfall opfører over de kommende år. De resterende er Kriegers Flak og Vesterhav Syd og Nord.

 

Første synlige bevis

De første fire pæle blev for nyligt lastet ombord på specialfartøjet ’"Innovation" i Holland og rammet ned i havbunden. Efter planen lastes de næste fire pæle i Esbjerg Havn midt i oktober.

 

Fundamenterne består af en 40-50 meter såkaldt monopæl af stål med en diameter på 6,5 meter. Pælen rammes cirka 30 meter ned i havbunden og skal bære MHI Vestas’ 8,3 MW vindmøller.

- Fundamenterne vil være det første synlige bevis på, at arbejdet på Danmarks største havvindmøllepark er gået i gang. Horns Rev 3 er ikke kun en milepæl for Vattenfall. Den er også et vigtigt bidrag til Danmarks grønne omstilling og aktiviteten på Esbjerg havn de kommende år, siger Michael Simmelsgaard, landechef for Vattenfall i Danmark.

 

Den første af tre

Anlægsarbejdet finder sted på et 88 kvadratkilometer stort havområde mindst 34 km fra Jyllands vestkyst. Vindmøller og fundamenter til Horns Rev 3, som skal være i fuld drift i 2020, bliver bygget i Danmark, Tyskland og Storbritannien.

 

- Horns Rev 3 er den første af tre havvindparker, som Vattenfall opfører i Danmark de kommende år. Her spiller fundamenterne naturligvis også en afgørende rolle. De bliver designet, så de passer præcist til bundforholdene. Og vi arbejder konstant på at reducere omkostningerne, så parkerne bliver billigere, siger Michael Simmelsgaard.

Billedtekst: Horns Rev 2. Foto: Vattenfall.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com