Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Horsens: Havneformand vil have mere plads

Søgeord:

30. juni 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

387 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Erhvervshavnen må udvikle sig, lyder det.

Formand for Horsens Erhvervshavn, Flemming Ejlersen, giver i havnens seneste nyhedsbrev udtryk for, at han mener, havnen har behov for mere plads, hvis den skal udvikle sig.

 

- 2016 var det bedste år for havnen, hvad vareomsætning angår, og den stigende godsmængde gør, at stort set alle havnens afsnit er anvendt. Der er fyldt op, og af og til må gods flyttes for at få det hele til at gå op. Med salget af nordhavnen er der kun sydkajen og denne kajs bagland, der kan anvendes - og det er fyldt op, bortset fra området yderst ude på kajen, som endnu et stykke tid skal henlægge som sætningsområde, lyder det fra Flemming Ejlersen, der tiltrådte som formand sidste år.

Han mener, at de store mængder giver anledning til, at både bestyrelse og direktion allerede nu tænker på, hvordan erhvervshavnen kan udvikle sig i fremtiden.

 

- I henhold til Havneloven kan erhvervshavnen etablere sig uden for havneområdet, for eksempel ved motorvejen. Men umiddelbart forestiller jeg mig en traditionel løsning med opfyldning/indspuling af mere areal på territoriet ud mod fjorden. Dette skal så ske i samarbejde med Horsens Kommune, der pt arbejder på højvandssikring af by og bagland, siger Flemming Ejlersen og slutter:

 

- Hvis alt dette kommer til at spille sammen og bliver udført i de kommende år, vil Horsens Havn fremadrettet være en særdeles aktiv spiller i Horsens, til gavn for byen i almindelighed og erhvervslivet i særdeleshed.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com