Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hurtigere besked om tæt trafik

Søgeord:

1. juli 2015  |  

Læst i alt:

626 gange

Læses i øjeblikket af:

1

GPS-data fra eksempelvis navigationsanlæg bruges mere aktivt.

Vejdirektoratet vil som noget nyt fremover bruge GPS-data fra eksempelvis navigationsanlæg til at give trafikanter information om aktuel trafik, fortæller områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratets Trafikdivision.

 

- Med GPS-data bliver vi meget hurtigere opmærksomme på pludseligt opståede situationer og kan hurtigere - for en meget større del af vejnettet - advare billisterne og råde dem til at benytte en af vores omkørselsruter. Det betyder også, at vi hurtigere kan sende beredskab og vejhjælp ud for at håndtere situationen, så trafikanterne bliver generet mindst muligt, siger hun.

Bedre information

Informationen kan danne grundlag for endnu bedre trafikinformation på Vejdirektoratets trafikinformationstjenester, så som trafikkortet på vejdirektoratet.dk og på Vejdirektoratets apps. Det kan for eksempel ske i form af bedre PUSH-meddelelser fra app'en Trafikinfo.

Fordelen ved at bruge GPS-data er, at de hurtigere fortæller om ændringer i trafikken, fordi GPS'erne hurtigere viser, hvis for eksempel hastigheden pludselig falder på en vej. Dataene ryger videre til Vejdirektoratets Trafikinformationscenter, som så kan sende varsler ud til trafikanterne og kontakte vejhjælp og beredskab.

Langsigtet mål

De nye data bliver et supplement til dem, Vejdirektoratet i forvejen indhenter fra faste målestationer, såsom spoler under vejene.

Områdechef Charlotte Vithen tilføjer, at der også er et mere langsigtet mål med at hente data fra GPS.

 

- GPS-data kan også hjælpe os med at forbedre vores analyser af trængsel. Det betyder, at vi endnu mere præcist kan målrette planlægningen af investeringer i nye vejanlæg, så fremkommeligheden på vejene bliver øget til mest mulig gavn for trafikanterne, siger Charlotte Vithen.

 

Hun forudser også, at GPS-data på længere sigt kan bruges til at levere skarpere prognoser: Ved at samkøre realtidsdata med information om vejrforhold og vejarbejder, bliver det også muligt at beregne fremtidige prognoser for trafikafviklingen.

Vejdirektoratet har netop indgået en kontrakt med leverandøren INRIX om at indhente data, og Charlotte Vithen forventer, at de første data kommer trafikanterne til gode i løbet af vinteren 2015/2016.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com