Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Husk selen – slip mobilen

Søgeord:

9. marts 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

630 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Landsdækkende sikkerhedssele- og mobiltelefonkontrol

 

Trafikanter, der har glemt sikkerhedsselen, har ekstra høj risiko for at få en bøde i denne uge. Det gælder også for dem, der taler i håndholdt mobiltelefon eller SMS’er eller det der er værre på smartphonen.

 

Politiet i hele landet gennemfører nemlig i perioden fra mandag den 9. marts til og med søndag den 15. marts 2015 en landsdækkende målrettet indsats rettet mod manglende brug af sikkerhedssele/sikkerhedsudstyr samt brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

 

- Vi ser desværre løbende, at der er bilister og passagerer, der bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade i trafikken, fordi de ikke bruger sikkerhedsselen. Derfor sætter vi i lighed med tidligere år ind med en forstærket indsats over for manglende selebrug i den kommende uge. I kontrollen vil vi også have fokus på personer, der taler i håndholdt mobiltelefon, da de udgør en fare for færdselssikkerheden, siger chef for Rigspolitiets nationale færdselscenter Frank Mathiesen.

Brug af sikkerhedssele reducerer sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50 procent. Uheldsrisikoen ved at køre med håndholdt mobiltelefon kan være op til fire gange højere end ved ikke at gøre det.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com