Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

HV Transport blev årets transportvirksomhed

Søgeord:

26. maj 2008  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2562 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Esther og Poul Jørgensen fra Herning blev hædret på DTL’s generalforsamling.

Esther og Poul Jørgensen fra Herning blev hædret på DTL’s generalforsamling.Den ene kneb en tåre og den anden var målløs. Esther og Poul Jørgensen var overrasket, da deres virksomhed HV – Transport, Herning, blev udpeget som årets transportvirksomhed i DTL.

 

- Det er vildt det her, sagde Esther Jørgensen sekunder efter offentliggørelsen, mens Poul konstaterede, at overraskelsen skyldtes, ”at vi vart op mod nogle virkelige gode og store virksomheder”.

 

Det er Dansk Transport & Logistik i samarbejde med, Michelin, Scania, og Applus+Bilsyn, der står bag kåringen af Årets Transportvirksomhed 2008, der foregik på DTL’s generalforsamling i Århus i weekenden.

 

De øvrige nominerede var: Munkbøls Transportservice ApS fra region Sjælland, Vognmand Leth A/S fra region Syd, transportvirksomheden Leif M. Jensen A/S fra region Hovedstaden, flyttevirksomheden Handy Flyt A/S, DMF og Torben Rafn & Co. A/S blandt de direkte medlemmer.

Brand betød nyt udsyn

Dommerkomiteens bedømmelse er sket gennem en kvantitativ og kvalitativ vurdering, og det var et tæt opløb. Udslagsgivende for at HV- Transport vandt, var modet til at træffe svære valg, en løbende specialisering samt koncentreret drift, en proaktiv reaktion på ændringer i markedssituationen, en udstrakt grad af uddelegering af beslutninger og kompetencer til medarbejderne – både individuelt og i teams, et omfattende program for sikring af de bedste arbejdsforhold, et stort socialt ansvar i forbindelse med en række af vores svagere samfundsborgere som er blevet solide støtter for virksomheden, fokus på kunder og deres behov samt et fornuftigt økonomisk resultat gennem en årrække.

 

En ubetænksom brug af en vinkelsliber forårsagede i 2005, at virksomheden HV - Transport brændte ned til grunden. Heldigvis kom der ikke mennesker til skade, men værksted og kontorbygning gik tabt. Det var en hård omgang.

- Pludselig var dokumentation, ordrebøger og alle vores registreringer tabt, erindrer ejeren af virksomheden, Poul Jørgensen.

Nystart

Intet er dog ikke så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Virksomheden fik mulighed for kritisk at gennemgå sit forretningsgrundlag. Og selv om forsikringsselskabet gled af på skadens store økonomiske omkostninger, fik HV - Transport mulighed for at starte på en frisk. Det betød, at

 

virksomheden fravalgte kørsel med korn og foderstoffer og man lagde i stedet tyngden på entreprenørkørsel.

 

I dag kører virksomhedens 13 lastbiler hovedsageligt for bygge- og anlægssektoren, og man har opbygget en efterspurgt ekspertise indenfor dette område. Kørslen for landbruget er dog også bevaret, men fokus er nu transport af gylle for landmænd i Midtjylland, ligesom man kører containerkørsel for kommuner og private.

Fravalg

Virksomhedens buskørsel blev fravalgt, fordi det hovedsageligt var lokalkørsel i Ringkøbing kommune, hvor man tidligere havde domicil. Flytningen af firmaadressen til Herning i Midtjylland gav ligeledes nye muligheder. Her var masser af optimisme og masser af byggeaktiviteter. Placeringen ved motorvejsnettet har bragt HV - Transport tæt på kunderne og tillige givet HV - Transport mulighed for hurtig fremkommelighed.

 

HV - Transport lægger stor vægt på evnen til at samarbejde og det uanset om det er i forhold til kollegaer i branchen eller det er i forhold til virksomhedens 15 medarbejdere. Transportvirksomheden praktiserer moderne ledelsesprincipper, er ikke nervøs ved at uddelegere ansvar og får derfor til gengæld engagerede og motiverede medarbejdere. Medarbejderne hos HV - Transport bliver inddraget i virksomhedens beslutninger og langsigtede planer.

- Det giver oplyste og engagerede medarbejdere, som kan tænke selv og som trækker i den rigtige retning, fortæller Poul Jørgensen.

 

Medarbejdertrivsel omfatter også et ansvar overfor nye medarbejdere, der har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det kan være medarbejdere med et fysisk handicap, dårlig ryg, stofmisbrugere, flygtninge med krigstraumer m.fl. De får hos HV - Transport en gradvis introduktion til arbejdsmarkedet. Nogle klarer det, andre gør ikke. Men de har fået chancen for at blive en del af det fællesskab, der er bygget op i virksomheden.

 

Det sociale ansvar har HV - Transport taget på sig i et tæt samarbejde med de kommunale myndigheder lige siden virksomheden blev etableret i 1985.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk