Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hver tredje danske billist blæser over for gult

Søgeord:

24. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Hver tredje bilist tager den over for gult, selvom de kan nå at bremse – også lastbilchauffører.

 

Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Hver tredje bilist tager den over for gult, selvom de kan nå at bremse – også lastbilchauffører.

 

Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.For mange danske bilister undlader at hæve foden fra speederen og træde på bremsen, når de nærmer sig et gult lys. For 32 procent af de danske bilister kører nemlig nogle gange over for gult, selvom de kan nå at stoppe.

 

- Det er ikke kun ulovligt, det kan også skabe farlige situationer, når bilister fortsætter for gult ud i et kryds, selvom de kan nå at bremse. Man skal huske på, at det gule lys signalerer, at signalet snart skifter til rødt. Og hvis man ikke respekterer lyssignalerne, risikerer man at havne i farlige situationer, hvor både andre bilister, cyklister og fodgængere ikke regner med, at der kommer en bil susende, siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Ifølge færdselsloven er det kun i de tilfælde, hvor en opbremsning kan medføre fare, at det er tilladt at fortsætte for gult. Alligevel er det blot 64 procent af de danske bilister, der svarer, at de kun kører over, når lyssignalet viser grønt.

 

- De fleste kan nok sætte sig ind i, at det kan være frustrerende, hvis man lige akkurat misser det grønne lys og må stoppe for gult. Men det ændrer ikke på, at det er problematisk, når hver tredje bilist ikke mener, at færdselsloven gælder for dem, siger Kim Rud-Petersen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com