Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

HVU analyserer ulykker med lastbiler

Søgeord:

26. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) går den 1. april i gang med en dybdeundersøgelse af ulykker med lastbiler.

Havarikommissionen for Vejtrafikulykker (HVU) går den 1. april i gang med en dybdeundersøgelse af ulykker med lastbiler.I de kommende måneder indberetter politiet til HVU, hver gang der sker en lastbilulykke med personskade. I alt ca. 30 ulykker kommer til at udgøre grundmaterialet for undersøgelsen.

 

Der sættes fokus på lastbilulykker for bedre at kunne forebygge disse ofte meget alvorlige ulykker. Bl.a. er andelen af dræbte relativt høj for denne type ulykker set i forhold til andre ulykkestyper. Det skyldes i høj grad den store masseforskel, der er ved kollision med f.eks. en personbil.

 

HVU’s undersøgelse vil omfatte alle typer ulykker med lastbiler både på det overordnede vejnet og på mindre veje i byer, hvor bl.a. de bløde trafikanter er særligt udsatte.

-Det har ofte voldsomme konsekvenser, når der sker ulykker med lastbiler, og denne type ulykker koster flere menneskeliv end andre ulykkestyper. Det er derfor af stor værdi, at HVU nu dybdeanalyserer lastbilulykker, så vi kan blive bedre til at forebygge dem, siger transportminister Magnus Heunicke.

 

Alle ulykker analyseres af HVU’s tværfaglige team, der består af fagfolk fra områderne psykolog, bilinspektør, politi, læge og vejingeniør. Det særlige ved HVU’s undersøgelse er, at de giver et indgående kendskab til alle forhold omkring ulykkerne, bl.a. interviewes de implicerede parter, og ulykkessted og køretøjer besigtiges. Det giver mulighed for at målrette forebyggelsesindsatsen mere præcist.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com