Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hybridfærge sætter rekord

Søgeord:

4. juli 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

768 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Scandlines havde travl tur.

Da M/F Berlin fredag morgen den 01. juli 2016 klokken 09:00 lagde fra i Gedser, var den fyldt til sidste banemeter: Hele 233 personbiler, 2 mobile homes, 11 campingvogne, 5 busser og 20 lastbiler fyldte de to vogndæk op, og i alt 1.079 passagerer.

 

-Vi glæder os over, at vi med den nye færge kan tømme pladsen og dermed imødekomme efterspørgslen. Mange danskere har fået øjnene op for, at man kan spare 170 km ved at tage denne rute, hvis man skal til for eksempel Berlin, Wien eller Prag, siger Anette Ustrup Svensen, Communications Manager i Scandlines.

 

M/F Berlin er den første af to nye hybridfærger til ruten Gedser-Rostock. Søsterskibet M/F Copenhagen forventes indsat til efteråret, hvor den overtager M/F Kronprins Frederiks plads i sejlplanen. Scandlines har dog besluttet at beholde M/F Kronprins Frederik og benytte den som afløserfærge på både Gedser-Rostock og Rødby-Puttgarden. Med en ekstra færge, der kan indsættes på begge ruter, sikres såvel den samlede kapacitet som stabiliteten i sejlplanerne.

De nye færger repræsenterer en investering på mere end 1 milliard danske kroner per skib og skal sammen med udvidelse af havneanlæg og Scandlines’ BorderShop i Rostock fuldende rederiets strategiske fokus på at udbygge den centrale og østeuropæiske transportkorridor mellem Skandinavien og det europæiske fastland.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com