Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hybridfærger i Forbundsdagen

Søgeord:

4. november 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

726 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Scandlines præsenterer grøn agenda for tysk transportudvalg.

 

Onsdag den 2. november 2016 tog Scandlines imod transportudvalget fra den tyske Forbundsdag og præsenterede i den forbindelse rederiets grønne agenda.

 

Scandlines er allerede nået langt på den grønne rejse og råder i dag over verdens største hybridflåde. Alene på Rødby-Puttgarden har Scandlines investeret over 25 MEUR i grønne tiltag. Rejsen stopper dog ikke med hybridsystemet; Scandlines har allerede en klar plan for emissionsfri færgedrift.

 

Det tyske transportudvalg under ledelse af parlamentsmedlem Martin Burkert (SPD, det tyske socialdemokrati), valgt at lægge vejen forbi Scandlines’ kontor i forbindelse med et todages besøg i København. Udvalgsmedlemmerne udviste stort interesse for rederiets innovative planer.

Femern-alternativ?

Formanden for de tyske statsrevisorer og medlem af transportudvalget Bettina Hagedorn (SPD) havde allerede inden mødet udtrykt ønske om at høre mere om Scandlines’ grønne tiltag. Der opstod en god og livlig diskussion på mødet om alternative transportmuligheder på Femern Bælt.

 

- Hybridsystemet er nøglen til vores grønne strategi. Med vores erfaring og ekspertise inden for batteridrift i stor skala sætter vi kursen mod vores mål – emissionsfrie færger, siger Søren Poulsgaard Jensen, CEO hos Scandlines.

 

- Det glæder mig meget, at det tyske transportudvalg er så interesseret i at høre mere om emissionsfri færgedrift, der er langt mere miljøvenlig end en Femern-tunnel.

 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra færgerederiet, der kæmper indædt mod den faste forbindelse under Femern Bælt, der formentlig vil betyde lukningen af færgeruten Rødby-Puttgarten.

 

Ud over Martin Burkert og Bettina Hagedorn deltog:

Parlamentsmedlem Hans-Werner Kammer, CDU/CSU (det tyske konservative parti)

Parlamentsmedlem Gero Storjohann, CDU/CSU (det tyske konservative parti)

Parlamentsmedlem Herbert Behrens, Die Linke (tysk venstrefløjsparti)

Parlamentsmedlem Dr. Valerie Wilms, B90/Die Grünen (tysk miljøparti)

Om Scandlines

Fordelt på over 90.000 afgange på 12 færger transporterede Scandlines i 2015 i alt 15 millioner passagerer, 3,3 millioner personbiler, 900.000 fragtenheder og 65.000 busser på ruterne Rødby-Puttgarden, Gedser-Rostock og Helsingør-Helsingborg.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com