Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hyllested dumper vækstteam

11. juni 2018  |  

Af Redaktionen

Regeringens vækstteam for handel og logistik næsten kun for vennerne.

 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (C) og transportminister Ole Birk Olesen (LA) skal i dag i samråd om det vækstteam for handel og logistik, som regeringen har nedsat.

 

Det var navnlig sammensætningen af vækstteamet, der fët Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, til at reagere.

 

Henning Hyllested udtaler i en pressemeddelelse:

- Vækstteamet kommer til at beskæftige sig temmelig meget med godstransport på gummihjul, og når man nu ved, hvor mange problemer der er i denne branche med social dumping og billige øst-chauffører, kan det forekomme mærkværdigt, at nogle af de store firmaer, såsom Ancotrans og DSV, som fører an i brugen af billig arbejdskraft, har fået sæde i vækstteamet. Ligesom Mover, der er varebiltransportens svar på Uber.

Ordnede løn- og arbejdsvilkår

- Det passer meget godt med, at regeringen tilsyneladende ikke synes, at det er vækstteamets opgave at se på, om de forretningsmodeller, som skal udvikles i fremtiden inden for handel og logistik – i ly af den teknologiske udvikling - bygger på ordnede løn- og arbejdsforhold, organisering af lønmodtagerne og fair konkurrence, siger Henning Hyllested, der undrer sig over, hvorfor fagbevægelsen ikke er repræsenteret i vækstteamet.

- Det kan jo undre, at fagbevægelsen ikke har fået plads i vækstteamet for netop at belyse problematikken om, hvordan vi undgår, at ny teknologi bliver brugt til at undergrave den danske arbejdsmarkedsmodel. Både 3F Transport og HK burde være at finde i vækstteamet, siger Henning Hyllested og tilføjer:

DTL meget velkommen

- Til gengæld glæder jeg mig over, at DTL’s formand, Martin Danielsen – efter at jeg havde indkaldt samrådet - har fået tilbudt en plads i vækstteamet. DTL er den eneste vognmandsorganisation – sammen med FDL – der for alvor bekæmper social dumping og unfair konkurrence i chaufførerhvervet. Jeg tager det som udtryk for, at erhvervsministeren har forsøgt at lappe på den skæve sammensætning af vækstteamet.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

179 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com