Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

176 kilo kat beslaglagt i Billund

Søgeord:

30. januar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

342 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ulovlig plante var markeret som te.

 

Toldstyrelsen har fundet og beslaglagt 176 kilo kat i Billund Lufthavn.

 

Flygodset var markeret som te, men viste sig altså at være 176 kilo af den ulovlige plante.

 

De mange kilo kat var pakket på en palle ankommet fra Afrika, som blev udtaget til kontrol af toldere i Cargo Center i Billund Lufthavn. På pallen var flere store papkasser markeret som ”the” og adresseret til en privatperson. En narkohund fra Toldstyrelsen søgte på pakkerne og markerede tydeligt, hvorefter tolderne fandt de mange kilo kat, som Toldstyrelsen nu har beslaglagt.

 

- På baggrund af vores analysearbejde udtog vi kasserne til kontrol, og vi fik desværre bekræftet mistanken om, at den indeholdt et meget stort parti illegale varer. Det er et rigtig fint beslag, som tolderne i Billund har lavet. Sydøstjyllands Politi står nu for den nærmere efterforskning, siger Preben Buchholtz, kontroldirektør i Toldstyrelsen, om kat-beslaget.

Det store fund af illegal kat bygger på Toldstyrelsens analyser, overvågning og daglige stikprøver på toldområdet, hvor der blandt andet er fokus på ulovlig import af tobaksarter, som foruden kat er cigaretter, cigarer, cerutter og cigarillos.

 

- Vores toldkontrol bygger på intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på flere typer af euforiserende stoffer, ikke mindst kat, siger han. /anga. 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk