Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aalborg tog imod stort Boeing-fragtfly

Søgeord:

1. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

248 gange

Læses i øjeblikket af:

0

60 tons værnemidler landede i Nordjylland.

 

Onsdag morgen den 26. maj landede det første af to store fragtfly i Aalborg Lufthavn – med hele 60 tons cargo ombord. Der er tale om en Boeing 777-300ER fra Etihad Airways, der med næsten fire meter høje jetmotorer og et vingefang på knap 65 meter er det største fragtfly nogensinde i Aalborg Lufthavn.

 

Den store Boeing 777-300ER, også kendt som en Triple Seven, står den 26. maj på langs af terminalbygningen i Aalborg Lufthavn, hvor der dagen igennem er 16 af lufthavnens egne medarbejdere på opgaven, der forventes at tage 4-6 timer. De skal tømme flyet for 60 tons cargo, bestående af værnemidler, hvor disse efterfølgende bliver sat på 195 europapaller, som skal videre til den danske virksomhed Stadsing A/S i Nørresundby.

- Vi har en international lufthavn lige i vores nordjyske baghave, hvorfor Aalborg Lufthavn uden tvivl er det naturlige valg til cargotransport – både set i forhold til effektivitet og bæredygtighed, hvor den samlede transporttid med lastbil fra flyet er minimal. Det er noget, vi vægter højt hos os, siger direktør Karsten Stadsing fra Stadsing A/S.

 

Triple Seven-flyet er fra Etihad Airways og selve fragtflyvningen varetages af Blue Water Shipping A/S på vegne af Stadsing A/S, hvor Aalborg Lufthavns personale står for hele handling-processen i lufthavnen.

 

- I de sidste uger har vi set meget frem til at skulle tage imod det imponerende Triple Seven-fly, da det ikke er hver dag, vi skal håndtere så store fly i Aalborg Lufthavn. Men vi har alle cargo-faciliteterne klar til både store og små fly, så det er fantastisk at få sådan en spændende opgave ind, hvor vi faktisk også allerede i morgen kan tage imod en Boeing 787 Dreamliner med 30 tons cargo – også for Stadsing A/S. Vi forventer at se mange flere af den type cargo-opgaver i den nærmeste fremtid, siger lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk