Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Årets lufthavn i Grønland

Søgeord:

9. oktober 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

331 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nerlerit Inaat hædres for fleksibilitet i lille, krævende samfund.

 

Lufthavnen Nerlerit Inaat er netop kåret som årets lufthavn af Mittarfeqarfiit (Grønlands Lufthavne). Den ligger i Nordøstgrønland, og de ansatte har som helhed udvist selvstændighed og driftighed under ofte svære og udfordrende fysiske betingelser, lyder det fra administrerende direktør i Mittarfeqarfiit, Henrik Estrup:

 

- En sådan afsides beliggenhed kræver meget kompetente og initiativrige medarbejdere og ledere. Kvinder og mænd af ”rette støbning”, og det har lufthavnen. Medarbejdere og ledere af lufthavnen har udvist fleksibilitet og fokus på at drive en lufthavn og et lille samfund under krævende forhold. Dette har resulteret i en lufthavnsdrift med fokus på høj sikkerhed og få findings, som er afvigelser i forhold til krav og en fornuftig regularitet.

Han fortæller, at lufthavnen har haft fokus på Mittarfeqarfiit strategi med blandt andet fokus på passagerer og et godt og frugtbart samarbejde med både Nordland Air og Air Greenland.

 

- Lufthavnen drives med fokus på lufthavnen livsvigtige samfundsfunktion som eneste forbindelse til Ittoqqortoormiit og indgangsporten til hele Nordøstgrønland. Trods de ”helt umulige økonomiske” betingelser, søger man konstante at få den bedste forretning under det givende forhold. Ledelsen har formået at skabe en stærk organisation i lufthavnen. Det har blandt andet medført en medarbejdertilfredshed, som tydeligt ses i en mindre personaleudskiftning i forhold tidligere tider, siger han.

 

Lufthavnschef Robert Schilling Larsen modtog den fornemme pris lørdag ved et arrangement i Nuuk, hvor samtlige Mittarfeqarfiits lufthavne var repræsenteret af deres lufthavnschefer. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com