Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aftale om genstart af luftfarten

Søgeord:

30. juni 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

227 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Indenrigsluftfarten støttes med op til 260 mio. kr.

 

Regeringen, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti er nået til enighed om at afsætte op til 260 mio. kr. til at støtte dansk luftfart.

 

Det skriver Transportministeriet.

 

COVID-19 har ramt luftfarten ekstremt hårdt, og de små danske indenrigsruter har brug for hjælp, hvis de skal i gang igen, lyder det. Luftfarten er med til at binde Danmark sammen på tværs af regioner og øer, og den forbinder ligeledes Danmark til omverdenen. De hurtige flyforbindelser til, fra og i Danmark er ligeledes vigtige for danske virksomheder og særligt de eksportrettede brancher.

 

”Der afsættes en ramme på 135 mio. kr. i 2020 til at støtte indenrigsruterne. Det skal sikre, at der er et fuldt indenrigsrutenetværk året ud. Dermed kan flyselskaberne få dækket deres tab i en opstartsperiode, hvor der vil være færre passagerer end normalt. Partierne er også enige om, at der i aftalen bliver afsat 25 mio. kr. til klimabidrag”, skriver Transportministeriet.

Med aftalen bliver der også afsat en ramme på 90 mio. kr. til at sætte lufthavnstaksten ned og dermed understøtte de danske lufthavne. Det skal give luftfartsselskaberne mulighed for at genoptage flyruter i Danmark og ud til omverdenen. Desuden bliver der afsat 9 mio. kr. til Vestdanmark Connected.

Ordningerne gælder fra den 1. august 2020. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com