Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Banen i Kangerlussuaq renoveret

Søgeord:

28. oktober 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

298 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Mittarfeqarfiit har investeret i asfaltfræser og mobil asfaltværk.

 

Syv ansatte hos Mittarfeqarfiit (Grønlands Lufthavne) har brugt tre måneder på at renovere landingsbanen i lufthavnen i Kangerlussuaq.

 

Ifølge terminalarbejder Jørgen Boller har arbejdet været omfattende. Først skulle medarbejderne lære udstyret at kende og derefter skulle de i gang med at udføre selve asfaltarbejdet.

 

- Da vi havde lært udstyret at kende, gik det hurtigt med arbejdet. Banen er blevet meget pænere og bedre at køre på. Før måtte vi sænke farten, når vi eksempelvis brugte sweeperen på grund af ujævnheder, og nu kan vi bare køre uden at sænke farten. Vi har anvendt flere tons asfalt. I starten af juni havde vi Colas, som er en af de førende virksomheder i Danmark inden for produktion og udlægning af asfalt, til at hjælpe os. Fra juli måned, kunne vi uden hjælp udefra selv producere asfalt, udlægge det og reparere asfalten, siger Jørgen Boller.

Mittarfeqarfiit har investeret i en asfaltfræser og et mobil asfaltværk og næste år går holdet i gang med at istandsætte området foran for pladsen, hvor Air Greenlands hangar er. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk