Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Billund Lufthavn fastholder vækststrategi

Søgeord:

24. marts 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

285 gange

Læses i øjeblikket af:

0

På trods af trecifret millionunderskud er der optimisme for fremtiden.

 

Tallene for 2020 taler sit klare sprog om, hvor alvorlige konsekvenser Covid-19 medførte i luftfarten og dermed også i Billund Lufthavn. Men en god konservativ forvaltning af lufthavnens økonomi har givet lufthavnen et solidt grundlag til at stå imod krisen.

 

Årets nettoomsætning i Billund Lufthavn i 2020 var på 302,7 mio. kr. Og hvad der normalt er et pænt overskud, som bruges til udvikling af lufthavnen og til mere trafik, fik omvendt fortegn og endte med et underskud på 179 mio. kr. På trods af et så stort underskud har Billund Lufthavn stadig en soliditetsgrad på 43.

 

- Ser man isoleret på tallene for 2020, er regnskabet jo ikke acceptabelt. Men når man tager sundhedskrisen i betragtning, skal man kigge på lyspunkterne, og dem er der heldigvis flere af. Lufthavnen har handlet fornuftigt og med rettidig omhu flere gange i krisen. Det sikrede en mindre økonomisk tilbagegang end frygtet. Og de sidste mange års påpasselighed har gjort, at vi stadig har robustheden i behold ved udgangen af 2020. Men uden den store fleksibilitet, som hele organisationen viste, da det gjaldt, var resultaterne landet et andet sted, udtaler bestyrelsesformand Clas Nylandsted Andersen.

For omkring et år siden var corona ikke meget mere end baggrundsstøj, da Billund Lufthavn skulle præsentere vækststrategien frem mod 2040 foran erhvervsfolk, interessenter og politikere.

 

Målsætningen lød – og lyder stadig – på 7 mio. passagerer og 160.000 tons luftfragt i 2040 i den kommende Airport City.

 

- Vores ambitioner mødte hurtigt det første bump på vejen. Det var surrealistisk, og de næste måneder fra 11. marts gik med at skulle navigere i tågen, som corona havde lagt over os alle. Men da vi fik overblik og lagde en plan, fik vi lufthavnen tilpasset, så vi kunne klare os igennem. Det blev desværre nødvendigt med en hård fyringsrunde. Men planen holder stadig stik, og det gør ambitionerne for 2040 også, fastslår Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn og fortsætter:

- Vi skal nok nogle år længere frem for at få det endelige overblik af Covid-19’s påvirkning på passager- og fragttal, men det har på ingen måder påvirket målsætningen om at gøre vores allerede stærke trafikknudepunkt til et endnu stærkere knudepunkt. Vi er i tæt dialog med flere partnerskaber om at udvikle området om lufthavnen til Airport City med logistikvirksomheder og andre luftfartsrelaterede virksomheder. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk