Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Billund ser lys forude – trods stort underskud

Søgeord:

24. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

538 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Forventer blandt andet yderligere vækst i luftfragt-segmentet.

 

2021-regnskabet i Billund Lufthavn viser en knaldrød bundlinje på 81 mio. kr. Underskuddet påvirker dog ikke optimismen i landets næststørste lufthavn.

 

Sidste år var opdelt i et første halvår med minimal flytrafik og næsten ingen passagerer i terminalen, mens sidste halvår var ramt af en ketchupeffekt, der bragte passagertallene fra omkring 5 procent op på 70 procent af de rejsende i forhold til 2019 på ganske kort tid.

 

- Isoleret er et stort underskud selvfølgelig ikke tilfredsstillende, men Billund Lufthavn er på vej ud af historiens værste krise, og der er allerede fremgang. Sidste år så vi først lyspunkter længere ude i fremtiden. Nu er lyspunkterne her, og lufthavnen har handlet med påpasselighed og fornuft, hvilket har banet vejen ud af krisen. Det forudsætter dog, at krigen i Ukraine ikke resulterer i et tilbagefald. Vi har både i 2020 og 2021 profiteret af, at ejerne har drevet Billund Lufthavn på en robust måde, hvor overskud er geninvesteret i udvikling og vækst til gavn for Produktionsdanmark, siger Clas Nylandsted Andersen, bestyrelsesformand Billund Lufthavn.

Optimismen i lufthavnen er langt hen ad vejen funderet på en anerkendelse af samarbejdspartnerne inden for både passagertrafik og luftfragt, lyder det. 2021 blev det nye rekordår i luftfragt med 77.000 tons. Men der har heller ikke været foregående år, hvor der er kommet 21 nye ruter og to nye flyselskaber på passagersiden før – på trods af, at kun 36,6 procent af passagerne var tilbage i forhold til 2019.

 

- Danmark har klaret sig igennem krisen med god økonomi og højt sundhedsniveau. Det tiltrækker flyselskaberne, fordi danskerne er købelystne og har et stort opsparet rejsebehov. Det er til Billund Lufthavns fordel, for vi ligger lige i hjertet af hele Vestdanmark, hvor der er mange danske rejsende at hente, og vi har gode relationer til flyselskaberne og charterbureauerne, fastslår Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn og fortsætter med at fortælle om væksten for luftfragten:

- Vi ligger lige i hjertet af det innovative Produktionsdanmark, hvor der er en lang række internationale virksomheder, der har brug for international tilgængelighed. De eksportrelaterede jobs i Danmark har også været i fuld vækst, og halvdelen af dem – over 400.000 jobs – ligger i vores nærområde. Og når vi har et så attraktivt produkt at tilbyde vores samarbejdspartnere inden for luftfragt, så oplever vi vækst. Og det forventer vi også i 2022.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk