Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

CPH: Luftfragt er lyset i mørket

Søgeord:

21. april 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

276 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Trafiktal i Københavns Lufthavn: Kun luftfragt og få passagerer tilbage.

 

Coronakrisen slog for alvor helt igennem i den sidste uge i marts, hvor antallet af rejsende i Københavns Lufthavn (CPH) faldt med 98 procent. I uge 13 sidste år gik der 539.258 rejsende igennem terminalerne. I år var tallet 16.115.

 

- Normalt er der knap 83.000 rejsende hver dag. Nu tæller vi færre end 1.500. Uden passagerer og fly er praktisk taget hele vores indtægtsgrundlag forsvundet i løbet af marts, siger administrerende direktør i CPH, Thomas Woldbye.

 

Luftfragten er det eneste lille lyspunkt, selv om den også er ganske hårdt ramt, da cirka 75 procent af luftfragten sker med passagerfly som bellycargo. I dag er de fleste passagerfly groundet over hele verden. Alene i CPH er 90 passagerfly parkeret på ubestemt tid.

- Der er dog stadig enkelte passagerfly i drift – for eksempel Qatar til Asien. Samtidig er antallet af rene fragtfly til og fra København nu i vækst, og flyene er fyldte. I marts var der en vækst med rene fragtfly på 23 procent og væksten ser ud til at tage endnu mere fart i april. Derudover indsætter for eksempel Singapore Airlines en daglig fragtafgang med et A350 passagerfly i første omgang en uge, siger Thomas Woldbye.

 

- For Danmark er luftfragten afgørende. Dels for at kunne få eksempelvis medicinsk udstyr til landet. Dels for danske virksomheder, hvor luftfragten - målt i værdi - udgør 33 procent af Danmarks eksport, understreger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk