Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

CPH: Usikkerhed om vintertrafik

Søgeord:

15. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

319 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Flotte passagertal i november, men corona-usikkerheden lurer om hjørnet.

 

Rejselysten var mere end intakt i november måned hos Københavns Lufthavn (CPH), hvor 1,3 mio. passagerer var igennem terminalerne. Andelen af rejsende siden juli er vokset hver eneste måned i forhold til 2019 – fra 40 procent i juli til 61 procent i november.

 

- Siden juli har vi dagligt kunnet notere voksende aktivitet og masser af liv i terminalerne. Men omikron-varianten af Covid-19 er lige nu dårligt nyt for rejsebranchen, og vi ved reelt ikke, hvilken fremtid vi kigger ind i de kommende vintermåneder. Allerede nu melder flere flyselskaber om en afmatning i efterspørgslen på flybilletter, siger kommerciel direktør i CPH, Peter Krogsgaard.

 

- Vi ser, at en lang række lande i disse dage genindfører rejserestriktioner. Men før det startede, er det værd at bemærke, at London, hvor rejserestriktionerne ellers blev fjernet i november - igen er at finde i top tre på listen over de største destinationer fra CPH. Det tyder på, at rejselysten har været opsparet hos danskerne i mange måneder, men vi må også konstatere, at vi – igen – går ind i en periode med stor usikkerhed om, hvad fremtiden bringer, fortsætter han.

Han peger også på, at antallet af oversøiske rejsende er faldet med 63,9 procent i forhold til november 2019. Det samme gælder antallet af transfer-passager, der er faldet med 59,8 procent.

 

- Det er afgørende for Danmark, at vi opretholder tilgængeligheden til verden og styrker den mobilitet, luftfarten driver. Når man eksempelvis sidder på en sushi-restaurant i Tokyo og nyder en maki-rulle, så er der altså færøsk laks i, som er kommet til Solens Rige fra Thorshavn via CPH, konstaterer Peter Krogsgaard. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk