Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk Luftfart tilfredse med nye regler

Søgeord:

10. juni 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

252 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Myndigheder og luftfartsbranchen enige om retningslinjer for sikker flyrejse i COVID-tider.

 

Et internationalt sæt spilleregler for reduktion af smitterisikoen under flyrejsen er helt afgørende. Nu har det europæiske luftfartssikkerhedsagentur EASA udsendt et sæt retningslinjer. En ekspertgruppe nedsat i regi af Dansk Luftfart har gennem de seneste uger drøftet EASA’s retningslinjer med de danske myndigheder i form af Transportministeriet, Erhvervsministeriet, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Sundhedsstyrelsen. Ifølge Dansk Luftfart er der enighed om, at retningslinjerne giver et godt grundlag for den sikre flyrejse.

 

- Luftfarten er international, så det er helt nødvendigt med internationalt gældende retningslinjer. Vi er meget tilfredse med, at der nu er enighed om enkle og pragmatiske regler, som kan skabe en tryg rejse for passagererne, siger Michael Svane, Dansk Luftfart.

Retningslinjerne skal senest være implementeret den 15. juni, og betyder blandt andet, at der skal bæres mundbind under hele rejseforløbet, samt at det i en periode kun er passagerer og personale, der har adgang til lufthavnsterminalerne. Enkelte ting i EASA’s retningslinjer vil blive tilpasset danske forhold. Det gælder for eksempel afstandskrav, hvor den generelle danske anbefaling om 1 meter i normale situationer vil blive fulgt. EASA anbefaler selv, at man tilpasser efter lokale forhold, hvor det giver mening. Retningslinjerne er midlertidige under coronakrisen.

 

- Det er vigtigt, at de rejsende kan føle sig trygge under rejsen, selv om der ikke indtil nu har været rapporter om overførsel med smitte af covid-19 på fly. I flyene er der et relativt sikkert miljø, fordi der er effektivt luftskifte og luftfiltrering, og stolerækkerne fungerer som skærme mellem passagererne, siger Michael Svane. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com