Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Det er svære tider forude

Søgeord:

6. marts 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

329 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den globale luftfragt fortsætter nedturen – og det endda inden effekterne af coronavirusset.

 

Det var ikke lutter lagkage at drive luftfragtvirksomhed i januar.

 

Ifølge den internationale luftfartsorganisation IATA’s opgørelse for årets første måned noterede global luftfragt et fald i efterspørgslen på 3,3 procent mod samme måned 2019.

 

Kapaciteten steg 0,9 procent, og dermed har væksten i kapaciteten overgået væksten i efterspørgslen for 21. måned i træk – til ugunst for luftfragtselskabernes evne til at fylde flyene med gods.

 

Alt dette skal ses i lyset af, at effekterne af coronavirusset endnu ikke rigtig havde taget fat i januar, så der er al mulig grund til at tro, at luftfragttallene for de kommende måneder bliver skræmmende læsning.

 

- Januar markerede den tiende måned i træk med fald i luftfragtvolumenerne. Luftfragtbranchen startede året svagt. Der var en optimisme om, at en opblødning i handelsspændingerne mellem USA og Kina ville give sektoren et boost i 2020. Men det overskygges nu af COVID-19 udbruddet, der alvorligt har forstyrret globale forsyningskæder, selv om det ikke havde en stor effekt på januars luftfragt. Det er svære tider forude. Fremtiden er uklar, men branchen har vist sin modstandskraft igen og igen, siger Alexandre de Juniac, IATA-topchef.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com