Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DI-glæde over aftale mellem SAS og piloter

Søgeord:

25. juli 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

141 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Stort netværksselskab med base i København er enorm vigtigt for Danmark, siger Karsten Lauritzen.

 

Hos Dansk Industri reagerer man med glæde over, at SAS og SAS Scandinavias pilotforening er blevet enige om en 5,5 årig overenskomst. Det er afgørende for både erhvervsfolk, ferierejsende og hele turismesektoren, lyder det fra Karsten Lauritzen, branchedirektør i DI Transport.

 

- Det har taget lang tid og været svært, men det er meget glædeligt, at piloterne og SAS er blevet enige om en aftale. Overenskomsten vil forhåbentlig skabe den nødvendige ro, så SAS kan komme videre med planen, som skal gøre selskabet levedygtigt i fremtiden, siger Karsten Lauritzen, branchedirektør i DI Transport.

 

Han påpeger, at strejken har ramt hårdt midt i højsæsonen for ferierejser.

 

- Strejken har haft urimeligt store konsekvenser for SAS’ kunder, som har fået aflyst deres ferie eller er strandet i udlandet. Nu skal flyene på vingerne hurtigst muligt. Alle skal arbejde sammen om at få de strandede passagerer hjem og sendt andre af sted på den ferie, de har glædet sig til, siger Karsten Lauritzen.

Selvom overenskomsten nu er på plads, så vil strejken have betydelige økonomiske konsekvenser.

 

- Der udestår stadig en stor opgave med at omdanne SAS til et levedygtigt flyselskab. Situationen er blevet endnu mere dyster efter to uger med strejker, som har drænet SAS for omkring en milliard kroner. Alle bør nu arbejde sammen om at sikre den nødvendige tiltro til selskabet, så det bliver muligt at skaffe kapital, siger Karsten Lauritzen og tilføjer:

 

- Det har enorm betydning for Danmark, at vi har et stort netværksselskab med base i København. Det betyder, at erhvervsfolk og ferierejsende kan komme direkte til og fra København over Atlanten, til Asien eller destinationer i Europa. Et stærkt SAS er også helt afgørende for hoteller, restauranter og andre dele af turismesektoren, siger Karsten Lauritzen.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk