Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dyr laks gav fragtnedgang i Billund

Søgeord:

5. september 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

239 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Erhvervsrejsende og udenlandske turister gav ny passagerrekord i august.

 

Mængden af luftfragt gennem Billund Lufthavn i august måned gik ikke helt i fisk, men alligevel blev det transport af laks, der var årsag til en nedgang i fragtmængderne i årets ottende måned.

 

Det fortæller lufthavnen i dens analyse af august måneds fragt- og passagertal.

 

Prisstigning på laks

I august gik de samlede fragtmængder i Billund Lufthavn tilbage med 202 tons – eller hvad der svarer til 3,2 procent – sammenlignet med samme måned 2021.

 

En af årsagerne er laks, der er ramt af prisstigninger, hvilket forårsager en markant nedgang af salget af laks til eksempelvis USA.

 

- Normalvis fragter vi store mængder laks, og her har prisstigningerne været direkte årsag til mindre salg – og dermed mindre fragtmængder. Det er én af de store årsager til, at vi ser nedgang igen i den her måned. Vi ser med stor sandsynlighed ind i nogle måneder med nedgang, men vi forventer stadig et nyt rekordår i år, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Passagerrekord

Når den danske feriehøjsæson slutter, går den udenlandske feriehøjsæson først rigtigt i gang. Så aktiviteten i Billund Lufthavn i august har i stor grad været løftet af danske erhvervsrejsende og udenlandske turister ind til Danmark.

 

Antallet af passagerer sætter igen rekord. For med 436.012 passagerer igennem terminalen i august 2022 vækster passagertallet med intet mindre end 11,8 procent i forhold til august 2019. Det kræver og har krævet hårdt arbejde fra medarbejderne i lufthavnen, og for det sender Jan Hessellund en tak til alle medarbejderne.

 

- Siden 2010 har vi vækstet kontinuerligt med 3-6 procent årligt kun afbrudt af corona, og det har været rigtig gode resultater. Det er med de vækstrater, vi skal nå vores mål om 7 mio. passagerer i 2040. Derfor kan det virke surrealistisk at stå med så massive vækstrater. Men nu har vi sat månedsrekord for den enkelte måned siden april. Det har krævet og kræver en helt særlig indsats af vores medarbejdere. Så en stor tak skal lyde til alle i Billund Lufthavn for at lykkes med disse rekorder, siger Jan Hessellund.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk