Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Emirates skruer op for kølige transporter

Søgeord:

17. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

217 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Infrastrukturen bag vaccinedistribution udvides.

 

Hos Emirates SkyCargo sikrer teknologi og kæmpe kølefaciliteter, at snart 100 mio. Covid-19-vacciner er distribueret i en ubrudt kølekæde fra producent til modtager via ørkenstaten.

 

Emirates SkyCargo udbygger nu sin kapacitet til opbevaring, håndtering og transport af temperaturfølsomme farmaceutiske produkter – som vacciner –yderligere. I Dubai udvides selskabets fuldautomatiske kølefacilitet med plads svarende til yderligere 94 flypaller i Emirates' EU-GDP-certificerede anlæg i Dubais internationale lufthavn.

 

Udvidelsen sikrer yderligere 2.600 kvadratmeter opbevaring, der kan temperaturreguleres fra 2 til 25 grader. Her kan man opbevare, ompakke og håndtere vacciner og andre temperaturfølsomme lægemidler under kontrollerede forhold – en investering, der yderligere styrker selskabets position inden for lufttransport af lægemidler. Udvidelsen skal imødekomme den stadig voksende efterspørgsel efter sikker distribution af Covid-19-vacciner og øge opbevaringskapaciteten med anslået 60-90 mio. doser.

Emirates SkyCargo har til dato transporteret over 75 mio. doser Covid-19-vacciner på mere end 250 flyvninger til over 60 destinationer siden slutningen af 2020.

 

- Emirates SkyCargo er stolt over at have distribueret over 350 tons Covid-19-vacciner og dermed leveret tiltrængt støtte til samfund, der stadig er hårdt ramt af den nuværende bølge af pandemien. Vi ser dog også fremad og forventer, at der vil være en stigning i efterspørgslen efter transport af vacciner til udviklingslande i anden halvdel af året. Vi har allerede set en stigning i de Covid-19-vaccinemængder, der er blevet transporteret over de seneste uger i tråd med øget produktion. Vi forventer at nå milepælen på 100 mio. doser inden udgangen af denne måned, siger Nabil Sultan, senior vice president i Cargo, Emirates Divisional.

Nabil Sultan tilføjer, at de seneste seks måneders vaccinedistribution har været en særdeles lærerig periode og proces for såvel Emirates SkyCargo selv som for selskabets logistikpartnere og for lægemiddelproducenterne:

 

- Vi har været i stand til at anvende disse læringer til at gøre processen med vaccinetransport hurtigere og mere effektiv, hvilket vil give et værdifuldt løft til den næste fase af Covid-19-vaccinedistributionen såvel som for transport af andre temperaturfølsomme farmaceutiske produkter i fremtiden, slutter Nabil Sultan.

 

Emirates SkyCargo var tidligt ude i forhold til at opbygge dedikeret kapacitet til transport af Covid-19-vacciner. I oktober 2020 annoncerede selskabet, at man ville etablere et dedikeret GDP-certificeret airside-knudepunkt i Dubai til transport af Covid-19-vacciner. Luftfartsselskabet råder nu over 20.000 kvadratmeter EU-GDP-certificeret køleinfrastruktur til opbevaring og håndtering af vacciner i Dubai. Her sørger blandt andet 50 'cool dollies', som er små trailere, hvor temperatur og klima kan kontrolleres, for transport af temperaturfølsom fragt i transit mellem fly og fragtterminal. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com