Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fald i luftfragt var forventet

Søgeord:

13. juni 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

160 gange

Læses i øjeblikket af:

0

IATA ikke overrasket over tocifrede fald på de globale luftfragtmarkeder.

 

Den globale luftfragt faldt i april med 11,2 procent mod samme måned sidste år. Samtidig faldt fragtkapaciteten med 2 procent.

 

Nøglefaktorerne bag faldet er effekterne af omikron-varianten i Asien og krigen i Ukraine. Krigen i Ukraine har ført til et fald i den fragtkapacitet, der er benyttet til betjening af Europa, da flere flyselskaber med base i Rusland og Ukraine er vigtige fragtaktører. Samtidig har nul-Covid-politikken i Kina ført til kapacitetsudfordringer på grund af flyaflysninger som konsekvens af manglende arbejdskraft.

 

- Efterspørgslen efter luftfragt faldt med 11,2 procent i april, og kapaciteten faldt med 2 procent sammenlignet med april 2021. Kombinationen af krigen i Ukraine og COVID-19 lockdowns i Kina har presset energiomkostningerne op, intensiveret forsyningskædeforstyrrelser og fodret inflation. Driftsmiljøet er udfordrende for alle virksomheder, inklusive luftfragt. Men med Kinas lempelse af lockdown-restriktioner er der grund til en vis optimisme, og ubalancen mellem udbud og efterspørgsel holder udbyttet højt, siger Willie Walsh, IATA’s generaldirektør.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk