Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fleksible flyselskaber vinder fremtidens kunder

Søgeord:

9. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

386 gange

Læses i øjeblikket af:

0

På trods af milliardtab i Q3 nærer ny SAS-topchef optimisme for fremtiden.

 

Det nordiske flyselskab SAS kommer ud af årets tredje kvartal med et tab på 1,35 svenske kr. mod et tab i Q3 2020 på 2,36 mia.

 

Omsætningen flyver også den rigtige vej med knap 4 mia. svenske kr. mod 2,5 i Q3 2020.

 

Ifølge SAS’ topchef, hollænderen Anko van der Werff, der tiltrådte posten i løbet af det finansielle kvartal, noterer SAS opmuntrende tegn i sommersæsonen med en langsomt stigende efterspørgsel. Vaccinationsraterne stiger også, men der venter fortsat betydelige udfordringer, da nye tilfælde af Delta-varianten multiplicerer og forsinker stigningen. De pålagte rejserestriktioner er fortsat gældende og påvirker fortsat efterspørgslen efter flyrejser negativt, siger han.

 

- Efterspørgslen fortsatte gradvist at stige i den vigtige sommersæson, og vi øgede vores kapacitet med 94 procent i forhold til andet kvartal. Passagerantallet steg 144 procent i forhold til sidste kvartal, og load faktoren nåede 52 procent, hvilket er en stigning på næsten 23 procentpoints i forhold til det foregående kvartal. Usikkerheden omkring Covid-19-pandemien er dog langt fra slut. Bestræbelserne på at omdanne hele SAS’ forretning skal fortsat opveje lavere efterspørgsel med lavere omkostninger. Indtjeningen før skat endte på negative SEK 1,4 mia., hvilket stadig er en forbedring på SEK 0,7 mia. i forhold til sidste år, siger Anko van der Werff.

Fremtidsudsigter

Anko van der Werff tilføjer, at bedringen i luftfartsindustrien meget afhænger af den usikre udvikling af pandemien:

 

- Vi forventer, at rejser vil stige gradvist, efterhånden som flere og flere mennesker vaccineres verden over, men vi er også klar over, at efterspørgslen har ændret sig under pandemien. SAS forventer et større antal fritidsrejsende og endnu mere intens konkurrence i fremtiden. Derudover booker kunderne deres billetter tættere på deres rejsedatoer, hvilket betyder, at fleksibilitet til at stige op og ned, vil være en succesfaktor i flybranchen fremover, siger Anko van der Werff og slutter:

 

- Jeg er meget glad for at være en del af SAS’ fremtid, og jeg føler mig beæret over at påtage mig rollen som præsident og administrerende direktør for Skandinaviens førende flyselskab, som jeg påtager mig med stor entusiasme. Det er naturligvis vanskelige tider, både for kunder og for medarbejdere, der skal tilpasse sig stadigt skiftende regler og begrænsninger. I den forbindelse vil jeg gerne anerkende det hårde arbejde, mine SAS -kolleger har udført, at opretholde vores præstationer på et højt niveau og hjælpe kunderne så meget som muligt, siger han. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk