Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Flyveforbud over Hviderusland bør ophæves

Søgeord:

10. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

395 gange

Læses i øjeblikket af:

0

IATA: Luftfartssikkerhed må aldrig politiseres.

 

Den internationale luftfartsorganisation IATA opfordrer nu Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur – EASA - til at opretholde den kritiske adskillelse mellem politik og luftfartssikkerhedsspørgsmål.

 

Opfordringen kommer efter den seneste udvikling i begivenhederne efter hændelsen, da Ryanair-flyet FR4978 blev kontaktet over hviderussisk luftrum og tvunget til at lande i Minsk. Den 2. juni erstattede EASA sin anbefaling (Safety Information Bulletin) til europæiske luftfartsselskaber om nøje at vurdere risikoen for at flyve i det hviderussiske luftrum med et fuldstændigt forbud (Safety Directive) mod europæiske fly, der kommer ind i Hvideruslands luftrum.

 

- Luftfartssikkerhed må aldrig politiseres. IATA fordømte den hviderussiske regerings handlinger og opfordrede til en uafhængig efterforskning. At forbyde europæiske fly fra at bruge hviderussisk luftrum med et sikkerhedsdirektiv er også en politisering af luftfartssikkerhed. Dette er en tilbagegående og skuffende udvikling. EASA bør ophæve sit forbud og give luftfartsselskaber mulighed for at styre sikkerheden, som de gør hver eneste dag - med deres normale operationelle risikovurderinger. To fejl giver ikke en rigtig. Politik bør aldrig blande sig i sikker drift af fly, og politikere bør aldrig bruge luftfartssikkerhed som dækning for at forfølge politiske eller diplomatiske dagsordener, siger Willie Walsh, IATA’s generaldirektør. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk