Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Første kulstoffri charterkæde

Søgeord:

16. juli 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

360 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kuehne + Nagel og IAG Cargo i bæredygtigt cargo-samarbejde.

 

Kuehne + Nagel og IAG Cargo, fragtafdelingen i International Airlines Group, gennemførte en kæde på 16 charterflyvninger fra Stuttgart til Atlanta fuldt kulstofneutralt efter at have sikret sig 1,2 mio. liter bæredygtig luftfartsbrændstof (SAF). Dette samarbejde markerer første gang nogensinde, at en sådan charterkæde drives med netto nul kulstofemissioner. Hele projektet benyttede fly primært velegnet til passagerrejser, men midlertidigt opereret til fragt.

 

Yngve Ruud, bestyrelsesmedlem i Kuehne + Nagel med ansvar for luftfartslogistik:

 

- Klimaforandringerne har nu gjort det presserende at søge efter rene, vedvarende brændstoffer, da de i øjeblikket er den mest effektive foranstaltning til at opnå ægte dekarbonisering i vores branche. Kuehne + Nagel er forpligtet til at øge udbuddet af SAF som en del af vores ambitiøse Net Zero Carbon-program. Vores arbejde med vores leverandører er kritisk her, hvor pålidelige partnere som IAG Cargo spiller en vigtig rolle i opnåelsen af vores mål ved at fremme udrulning af bæredygtige brændstoffer, så vores ligesindede kunder kan sende deres produkter CO2-neutrale på en nem og gennemsigtig måde.

Da SAF stadig producerer nogle CO2-emissioner, blev fuldstændig kulstofneutralitet opnået ved at erstatte hver liter jetbrændstof petroleum anvendt med 1,25 liter SAF.

John Cheetham, kommerciel direktør hos IAG Cargo.

 

- International Airlines Group var den første europæiske flyselskabskoncern, der forpligtede sig til at drive 10 procent af sine flyvninger med bæredygtigt brændstof inden 2030. Disse charters markerer IAG Cargos første skridt på den rejse. Jeg er utrolig stolt af vores engagement i langsigtet bæredygtighed, hvilket hjælper med at reducere kulstofaftryk generelt. Vi ser konstant på måder, der reducerer vores indflydelse på miljøet, samtidig med at vi forbedrer vores kundetilbud, og vi var glade for at støtte Kuehne + Nagel med anskaffelsen af SAF til at drive disse milepælscharters - de første af mange. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com